Showbiz

#adela popescu #weekend cu mama #stere gulea

Stere Gulea revine pe marile ecrane cu filmul "Week-end cu mama"

Dupa 11 ani de la ultimul sau film, Stere Gulea revine cu o poveste ancorata in realitatea romaneasca a ultimilor ani, in lungmetrajul Week-end cu mama, o productie Media Pro Pictures, care din 20 martie va avea premiera in cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex si Cinema City din Cluj.

Avand ca subiect consumul de droguri in contextul abandonului parental, filmul Week-end cu mama reprezinta prima colaborare pentru un lungmetraj a regizorului Stere Gulea, cu fiica sa Alexandra, care semneaza costumele si montajul peliculei.

Cu Adela Popescu si Medeea Marinescu in rolurile principale, distributia filmului este intregita de nume sacre ale cinematografiei romanesti precum: Gheorghe Dinica, Razvan Vasilescu si Florin Zamfirescu, si aduce interpretari remarcabile din partea tinerei generatii actoricesti reprezentate in film cu precadere de catre Tudor Aaron Istodor si Andi Vasluianu.

Scenariul filmului a fost unul dintre castigatoarele concursului CNC in 2005 si abordeaza un subiect extrem de mediatizat in ultima vreme: rata copiilor abandonati de catre parintii care pleaca la munca in strainatate . Dincolo de valoarea de stire a acestui fapt, studiile dezvaluie o realitate alarmanta: aproximativ 170.000 de elevi de gimnaziu aveau cel putin un parinte plecat la munca in strainatate, in iunie 2007 (Studiu realizat de Fundatia Soros, in 2007).

Stere Gulea a preferat insa sa mai astepte cativa ani pana sa faca acest film: ,,M-am hotarat greu sa-l fac, tocmai din cauza unor indoieli pe care le-am avut la nivelul scenariului; si care tineau in special de sentimentul meu ca zona tinerilor, pentru ca este totusi o consistenta de oameni din generatia tanara in filmul meu, nu era elementul meu forte. Noi, oamenii mai in varsta, suntem tentati sa ii judecam pe cei tineri si sa-i etichetam fara sa facem efortul si sa ne gandim ca toti avem probleme, in relatii sau in profesie si ca, poate, limbajul si duritatea din comportamentul lor poate veni ca o forma de aparare”, declara regizorul.

In cele 90 de minute ale sale, Week-end cu mama exploreaza doua universuri sufocante, din care evadarea este de multe ori imposibila: lumea familiilor disfunctionale, in care violenta psihica ia locul afectiunii, si lumea consumatorilor si distribuitorilor de narcotice.

Din 20 martie, Stere Gulea, celebrul regizor al filmului Morometii (1988), revine pe marile ecrane cu Week-end cu mama, un film distribuit de MediaPro Distribution .



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea