Showbiz

Seara de scurtmetraje la Institutul Cultural Roman

Vineri, 23 2008, de la ora 19.00, la Seara de film de la Institutul Cultural Roman (Bucuresti, Aleea Alexandru 38) vor fi prezentate cinci scurtmetraje premiate in acest an la Festivalul International de Scurt si Mediu Metraj NexT: Cleaning Lady’s Dreams (Belgia, 2007), Madame Tutli-Putli (Canada, 2007), Polska Road Movie (Germania, 2007), Tokyo Jim (Marea Britanie, 2007) si Stefan (Romania, 2007).

Trofeul Festivalului, Premiul pentru regie „ Cristian Nemescu ” si Premiul pentru coloana sonora „Andrei Toncu” au fost oferite de Institutul Cultural Roman. Proiectia este organizata de Institutul Cultural Roman, in colaborare cu Societatea Culturala „NexT”, iar filmele vor fi prezentate de criticul Andrei Gorzo.

Cleaning Lady’s Dream /Visele unei femei de serviciu (15 min.), al regizoarei Banu Akseki, a castigat Trofeul Festivalului. Viata lui Gül se scurge in slujba altora, fara bucurii. Intamplator, femeia isi intrezareste disperarea si singuratatea propriului suflet. Filmul a castigat Premiul 1 la Montreal Film Festival 2007, Best Cinematography la Festivalul International al Filmului Francofon de la Namur, in 2007 si a participat la Festivalul International de Scurtmetraj de la Tampere, in 2008.

Polska Road Movie (30 min.) de Bartosz Grudziecki, a obtinut Premiul pentru regie „Cristian Nemescu”. Personajul principal al filmului, Maria, e in Polonia, insotita de sotul ei, in cautarea vechiului ei prieten prin corespondenta, caruia ii promisese cu 20 de ani in urma ca-i va aduce ciocolata din Germania. In timp ce incearca sa gaseasca orasul lui Janek, cei doi o intalnesc pe tanara Agnieszka, care ar trebui sa le arate drumul spre sat. Filmul a primit o Mentiune Speciala la Festivalul International al Scolilor de Cinema de la Huy (Belgia).

Madame Tutli-Putli (18 min.), in regia lui si , a fost distins, pentru coloana sonora, semnata de David Bryant, cu Premiul „Andrei Toncu”. Doamna Tutli-Putli calatoreste cu trenul de noapte, osciland intre lumea reala si cea imaginara. Isi infrunta demonii si se lasa atrasa intr-un vartej de mister si suspans. Palmares: Best Animation la Festivalul de Scurtmetraj al orasului New York, Canal+ Award for Best Short Film la Saptamana Criticii-Cannes, Best Animation Award la Festivalul International de Scurtmetraj de la Palm Springs.

Filmul Stancai Radu, Stefan (13 min.), a primit Premiul pentru cel mai bun film romanesc. Stefan, un baietel de zece ani, trebuie sa-si indeplineasca misiunea pentru piesa organizata de scoala. Rolul voievodului Stefan cel Mare devine centrul universului sau, iar piesa devine ocazia perfecta pentru parinti si profesori de a se mandri cu eforturile copilului. Filmul a mai fost prezentat la Festivalul International de Film pentru Copii de la Francisco, in 2008.

Scurtmetrajul britanic Tokyo Jim (8 min.), in regia lui Jamie Rafn, a fost desemnat de criticul de film Alex Leo Serban drept cel mai amuzant film din competitie. Jim este un avocat englez care se afla in Tokyo ca sa finalizeze o afacere importanta. Din pacate, Jim nu se simte prea bine, iar domnul Yakamoto il uraste. Jim accepta, din politete, sa iasa sa bea ceva pentru a sarbatori semnarea tranzactiei. Palmares: 2nd Prize Award la London International Film Festival 2006, Prix UIP (United International Pictures) la Sarajevo 2007, nominalizat la Prix UIP acordat de .

Accesul publicului este liber, in limita locurilor disponibile.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea