Showbiz

Scurtmetrajul "Lectia de box" - la Cannes

Scurtmetrajul de participa la cea de-a patra editie a NFB Short Film Competition, care se desfasoara online intre 9 si 19 mai, in cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

La concursul NFB Short Film Competition participa noua dintre cele mai bune scurtmetraje ale anului 2008. Filmele din competitie vor putea fi urmarite si votate pe site-ul youtube.com, iar castigatorul va fi ales pe baza stelelor acordate, de la una la cinci, de catre vizitatorii paginii NFB de pe youtube.

Lectia de box , produs de Catalin Mitulescu, este singurul scurtmetraj din Europa de Est din competitie. Scurtmetrajul spune povestea lui Victor, un om de afaceri din Bucuresti, care, deoarece nu mai suporta ca fiul sau sa fie batut la scoala, il duce pe acesta sa ia lectii de box. Baiatul in varsta de 12 ani, Vlad, nu vrea sa invete sa se bata, iar tatal sau, pentru a-i da o lectie, intra in ring.

Celelalte scurtmetraje din competitive sunt: About Love, Hate and the Other One de Tobias Bilgeri (Germania), Balbezit de Willemiek Kluijfhout (Olanda), Historia de un letrero de Alonso Alvares Barreda (Mexic/SUA), Victor Gazon de Patrick Gaze (Canada), Papiroflexia de Joaquin Baldwin (SUA), Raging Ball de Nicolas Duval (Franta), Struck de Taron Lexton (SUA) si The execution of Solomon Harris de Ed Yonaitis (SUA).

Castigatorul competitiei va fi ales pe 21 mai si va primi o camera de filmat digitala si un laptop cu un program special de editare video .

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea