Showbiz

Scurt-metraj romanesc premiat la IndieLisboa 2008

Filmul romanesc Interior. Scara de bloc al regizorului ciprian alexandrescu a fost premiat la cea de-a cincea editie a Festivalului International al Filmului Independent IndieLisboa 2008, cu mentiunea de onoare, in cadrul competitiei dedicate scurt-metrajelor.

Povestea filmului se construieste in jurul mortii misterioase a unui individ intr-o scara de bloc. Din distributia filmului ce a putut fi vazut in Bucuresti la editia de anul acesta a Festivalul de film studentesc Cinemaiubit, fac parte Luminita Gheorghiu, Vlad Ivanov si Tudor Istodor.

La ceremonia oficiala de decernare a premiilor desfasurata in sala Cinematografului Sao Jorges din Lisabona, a participat intreaga delegatie romaneasca invitata la acest festival, alcatuita din regizori, scenaristi, actori, producatori, critici de cinema care, alaturi de numerosul public prezent, l-au aplaudat pe colegul lor, singurul laureat roman al acestei editii.

Scurt-metrajul Interior. Scara de bloc a fost selectat anul acesta si in sectiunea Cinefondation din cadrul festivalului de film de la Cannes.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea