Showbiz

#familia simpson #animatie #film #cinema #anim_est

Scenaristul Familei Simpson vine la Anim'est

Mike Reiss, scenaristul "Familiei Simpson" si al peliculei " " vine la Bucuresti cu ocazia Festivalului International de Animatie Anim’est.

Printre personalitatile remarcabile ale cinematografiei care vor fi prezente la Anim’est se mai numara Chris Carlisle, directorul Studioului Gonzo, unul dintre cele mai importante studiouri manga din lume, , un cunoscut producator si distribuitor francez de scurt metraje, Marie Ann Fontainer, decanul facultatii Supinforcon, una dintre cele mai mari scoli de animatie din lume si Georges Schwinzgebal, un producator de animatie premiat la Cannes sau Berlin.

Tara prezentata in acest an la Anim’est este Japonia care va fi omagiata prin Retrospectiva , unul dintre cei mai mari din toate timpurile. Acesta este cunocut in special pentru filmul Spirited Away pentru care a castigat premiul Oscar in anul 2003 si pentru pelicula Howl’s Moving Castel pentru care a fost nominalizat in 2006 la aceleasi prestigioase premii.

O alta animatie de inspiratie japoneza este Afro Samurai: Resurrection care detaliaza o despre codurile samurailor si care ii are in distributie pe celebri Samuel L. Jackson si Lucy Liu, in timp ce muzica este semnata de RZA, compozitorul hip hop care a realizat coloana sonora a filmului Ghost Dog (regia Jim Jarmush).

Festivalul Anim’est se va desfasura in perioada 2 - 11 octombrie in patru locatii: Cinematografele Patria, Union, Elvira Popescu si Terasa Verona (Libraria Carturesti, str. Arthur Verona , nr. 13).

Biletul pentru o proiectie costa 10 Ron, abonamentul pentru 10 proiectii costa 80 Ron, iar Festival Pass cu acces liber la toate proiectiile costa 150 Ron.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea