Showbiz

#cinemateca americana #george lucas #justin timberlake #premiat #samuel l jackson

Samuel L. Jackson, distins cu premiul Cinematecii Americane

Actorul Samuel L. Jackson a primit Premiul Cinematecii Americane, eveniment aflat la cea de a 23-a editie. Premiul este acordat anual unei personalitati din lumea filmului care "se dedica scopului de a aduce o contributie importanta" acestei arte, informeaza reuters.com.

Dupa ce a primit premiul de la regizorul George Lucas, Samuel L. Jackson a povestit despre adolescenta sa si zilele petrecute in salile de cinematograf, dar si cat de important este rolul cinematografiei americane in promovarea subiectelor si temelor sociale in filme.

"Simt ca am o legatura speciala cu fiecare dintre cei prezenti in sala. Aceste legaturi dintre noi au creat o lume noua", a declarat Jackson .

Printre cei prezenti in sala s-au numarat: Justin Timberlake, George Lopez, Andy Garcia, Sharon Stone, George Lucas, Denzel Washington, Vin Diesel si baschetbalistul Earvin 'Magic' Johnson.

Cantaretul Justin Timberlake si-a declarat simpatia pentru Jackson si a declarat ca are sentimente profunde de iubire pentru acesta.

“Atat personal, cat si pe marile ecrane, am sentimente profunde de iubire pentru marele Samuel L. Jackson. In seara asta, acel misterios L din numele lui Jackson, vine de la Love (iubire), iubire intre barbati si nu gasesc nimic gresit in asta."

Dupa ce in anii '80 a interpretat roluri de tipi dubiosi, dependenti de droguri, Samuel L. Jackson a devenit in anii '90 unul dintre cei mai promitatori si respectati actori de la Hollywood.

Nascut la 21 decembrie 1948 in Washington, Jackson a fost crescut de catre mama si bunicii sai in Chattanooga. A urmat in Atlanta cursurile Morehouse College, unde a  fondat miscarea adresata celor de culoare Just Us Theater.

Actorul a venit in New York in 1977, incepand ceea ce va deveni o prestigiosa cariera in film, televiziune si teatru. Dupa o serie de roluri impulsive, publicul il descopera in rolul din Jungle Fever (1991).

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro 

Urmareste trailerul filmului Lakeview Terrace, cu Samuel L. Jackson si Patrick Wilson

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea