Showbiz

#rock

Romanii se pregatesc pentru Air Guitar

In curand va avea prima editie a Campionatului National de Guitar Romania. Castigatorul va primi un premiu constistent, si mai mult de atat, va reprezenta Romania la Campionatul Mondial din Oulu, in Finlanda pe 22 august.

Inscrierile pentru acest concurs, precum si alte informatii privitoare la acest eveniment vor fi facute publice cat de curand de catre Air Guitar Romania Team, membrul oficial al Federatiei Internationale cu baza in Finlanda.

Primul Campionat de acest gen a avut loc in 1996, la Oulu, in Finlanda. Cu timpul, fenomenul a prins amploare si s-a transformat intr-o retea internationala a campionatelor nationale. Reteaua AGWC (Air Guitar World Championship) numara astazi 21 de tari, printre acestea regasindu-se si Romania.

An de an, cei mai buni din fiecare tara (din reteaua AGWC) concureaza pentru a castiga Campionatul National , urmand ca noul campion national sa aiba sansa de a fi incoronat ca si Campion Mondial in Finlanda, la Oulu.

Si pana la urma ce este Air Guitar?

Air Guitar presupune actiunea de canta la o chitara, insa chitara reala, totul constand intr-o miscare coordonata si exagerata a mainilor prin aer, deseori interpretul acompaniindu-se singur cantand din gura.

In mod normal, chitarile imaginare pe care le folosesc concurentii au aceeasi forma cu cele normale, singura diferenta fiind ca acestea sunt facute pur si simplu din aer. De fapt, chitara imaginara poate avea orice forma si culoare doreste impatimitul ce presteaza la ea. In general, "s-a observat" ca cele mai multe dintre ele au 6 corzi, dar pot fi si de 12. In plus, chitarile electrice imaginare sunt la mare cautare, desi cele acustice incep sa-si faca si ele loc.

Ca orice alt instrument, si in arta air guitar trebuie sa exersezi pentru a capata experinta. De asemenea si prezenta scenica este foarte importanta. Se prefera in general blugii zdrentuiti, parul bine tapat si miscari din cele mai convulsive pentru un rock`n roll ca la carte.

Sloganul Air Guitar: "Make air, not war"

De cand a fost demarat acest Campionat Mondial , in mintea organizatorilor s-a evidentiat clar o ideologie a pacii. Logica din spatele acestui proiect este acela ca o persoana care canta la o chitara imaginara nu poate in acelasi timp sa faca rau altei persoane din jurul sau. Ei au gandit ca, daca Air Guitar ar fi cantat de orice persoana din toata lumea, nu vor mai fi razboaie si crime, ci doar pace. Cu alte cuvinte: "Make air, not war".

Air Guitar Romania a fost declarata ca si competitie oficiala anul acesta. Marca si licenta Air Guitar Romania este detinuta de Absynthe Productions care este si organizatorul Campionatelor Nationale de Air Guitar in Romania, sprijinta de colaboratorii sai.

Air Guitar Romania face parte din reteaua AGWC - Air Guitar World Championships din Finlanda si ca principal scop reprezentarea oficiala a "air guitar-istilor" romani in lume.

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea