Showbiz

#hanno hoffer #cristian mungiu #dakino

Retrospectiva DaKino - scurt metraje de top la Union

Cinci dintre cele mai bune scurt-metraje premiate in competitia Festivalului International de Film DaKino in ultimii 10 ani reprezinta highlight-ul serii de joi, 7 noiembrie, la Cinema Union , in primul episod al retrospectivei celui mai longeviv festival de film din tara.

Incepand cu ora 20:00, cinefilii bucuresteni sunt invitati la o noua proiectie-eveniment la Union, prima din seria programelor retrospective de scurt-metraj care vor deveni regula serilor de joi la cinematograful din strada Campineanu.

Cele mai asteptate filme sunt, bineinteles, cele ale romanilor Cristian Mungiu si Hanno Hoffer. Dincolo, scurt metrajul care i-a adus lui Hoffer premiul pentru Cea mai buna Regie in 1999, spune cu mult umor o poveste la limita absurdului, dintr-un sat de la granita de vest a tarii, unde barbatii comunitatii incaleca in fiecare zi pe bicicleta si merg dincolo pentru a vinde fel de fel de produse.

Corul pompierilor, filmul (pe atunci) proaspatului absolvent al Facultatii de Film, Cristian Mungiu, Cel mai bun regizor la DaKino in 2000, e o alta comedie excelenta, un citat dupa umorul lui Milos Forman. Adunat la inmormantarea unui coleg de breasla, corul pompierilor se pregateste sa interpreteze piesa de rezistenta pentru astfel de ocazii. Inmormantarea se dovedeste, insa, un bun prilej pentru socializare si lucrurile nu mai decurg conform desfasuratorului.

Programul retrospectivei DaKino la Union - Episodul I

Joi, 6 noiembrie – ora 20:00

Felix, (r. Andreas Utta, Germania, 2007) 20'
Weitzman St. No. 1 (r. Pini Tavger, Israel, 2006) 13'
Soufle (r. Delphine si Muriel Coulin, Franta, 2001) 15'
Corul Pompierilor (r. Cristian Mungiu, Romania, 2000) 30'
Dincolo (r. Hanno Hoffer, Romania, 1999) 18'

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste trailerul filmului 4 luni, 3 saptamnai si 2 zile, in regia lui Cristian Mungiu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea