Showbiz

Regizorul Alexandru Solomon - invitat de onoare la festivalul "One World Romania"

Regizorul va fi invitatul special al festivalului de documentar dedicat drepturilor omului , care se va desfasura intre 27 mai si 1 iunie, la Bucuresti.

Printre invitatii festivalului se numara regizori precum Carles Bosch, Christian Lelong, Tibor Kocsis, Barak Heymann, Michael Loeken, Mark Verkerk, Anca Damian , Alina Pintilie, Nora Agrapi, Marian Ila, Anca Berlogea. Acestia isi vor prezenta filmele incluse in festival, care vor fi urmate de sesiuni de intrebari si raspunsuri.

Temele abordate in cadrul acestei prime editii a festivalului sunt: "Globalizarea in actiune", "(Nici) o scapare? Dictaturi ale secolului XXI", "In cautarea unei identitati", "Copii in lumea noastra", "Conditia femeii", "Credinta mea cea de toate zilele", "Justitie – cu sau fara" si "Documentare pentru copii" (categorie speciala programata de ziua copilului – 1 iunie).

Pe parcursul celor cinci zile de festival, publicul va putea viziona 44 de din 20 de tari, in cinci locatii din Bucuresti: Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Cinema Eforie, Cinema Union si Muzeul Taranului Roman. Filmele vor fi urmate de dezbateri pe tema drepturilor omului.

Aceste discutii vor fi conduse de reprezentanti ai unor ONG-uri, ai Universitatii din Bucuresti, precum si de regizori de documentare, politicieni si diplomati. In paralel, vor fi organizate diferite expozitii de fotografie pe aceeasi tema a drepturilor omului.

Festivalul se va incheia cu proiectia speciala a filmulului Citizen Havel (Cehia), despre fostul presedinte ceh si disident Vaclav Havel .


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea