Showbiz

#cinema #razboi pe calea undelor #alexandru solomon

"Razboi pe calea undelor" la Londra

Mult premiatul documentar al regizorului roman alexandru solomon, razboi pe calea undelor, va avea premiera pe 2 aprilie in capitala Marii Britanii, in cadrul sectiunii "A Conversation in Europe" la London International Documentary Film Festival .

Alexandru Solomon este cel mai apreciat si aclamat documentarist roman, castigator a numeroase premii: Premiul Festivalului de film istoric de la Pessac, Franta, Marele Premiu la Mediawave, Ungaria; Premiul pentru valori sociale la Documenta, Madrid si Premiul pentru cel mai bun regizor la Hungarian-Romanian Doc Festival.

Filmele regizorului Alexandru Solomon, Marele jaf comunist si Viata de caine au fost prezentate la BBC, la Voyages Festival la Cine lumiere si, respectiv, la Eat Our Shorts Festival la British Film Institute din Londra.

Povestea din Razboi pe calea undelor este tesuta in jurul a ceva ce nu poti vedea, atinge sau cantari: undele radio. In anii 70-80, Radio Europa Libera era supapa de evacuare a nemultumirilor si confidentul a milioane de romani. Insa pentru oamenii regimului, postul de radio era un dusman de moarte; l-au angajat chiar pe Carlos Sacalul sa termine treaba.

Toti protagonistii acestei povesti se confrunta din nou in Cold Waves: oamenii de la radio cu vocile lor, teroristi, ascultatori din popor ca si securisti sau secretari de partid, romani, germani, americani, francezi si de alte nationalitati. Lumea s-a schimbat, alte razboaie sunt la ordinea zilei. Dar daca ascultam cu atentie vocile trecutului, s-ar putea sa intelegem ce se petrece sub ochii nostri.

Filmul va fi urmat de o sesiune de discutii cu regizorul Alexandru Solomon, jurnalistul Nestor Ratesh de la Radio Europa Libera si criticul de film Adina Bradeanu. Proiectia filmului si participarea invitatilor la Festival sunt realizate cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Londra.

TrailerRazboi pe calea undelor


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea