Showbiz

#radu jude #debut #lungmetraj #selectionat #festivalul de film de la berlin #cea mai fericita fata din lume

Radu Jude - selectionat la Festivalul de Film de la Berlin

cea mai fericita fata din lume, filmul de debut in lungmetraj al regizorului Radu Jude, va participa la sectiunea Forum a celei de-a 59-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin. Evenimentul se va desfasura in perioada 5- 15 februarie .

Pelicula spune povestea unei adolescente, Delia, care castiga o masina in urma unei campanii la racoritoare. In timpul filmarilor pentru testimonial, Delia se cearta insa cu parintii ei, deoarece acestia vor sa vanda masina pentru a face rost de bani, ignorand dorinta fetei. Productia lui Radu Jude se bazeaza pe intamplari reale.

Sectiunea Forum urmareste descoperirea unor noi talente ale cinematografiei mondiale. Filmarile pentru Cea mai fericita fata din lume s-au desfasurat in perioada iunie- iulie 2008, timp de 24 zile, la Bucuresti, in Piata Universitatii. Pelicula este o co-productie HiFilm si Circe Films Olanda, realizata cu sprijinul CNC cu un buget de 650.000 euro.

Rolul adolescentei Delia este jucat de debutanta Andreea Bosneag , o eleva de liceu descoperita in timpul casting-ului. Pe afisul filmului se mai regasesc Vasile Muraru, Violeta Haret, Andi Vasluianu si Serban Pavlu.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea