Showbiz

Quentin Tarantino tine un masterclass de regie la Cannes

Regizorul Quentin Tarantino va if prezent la Cannes anul acesta, dar nu pentru a-si prezenta vreun film in competitia festivalului de pe croazeta, ci pentru a tine un de regie.

Astfel, Tarantino se va alatura unor regizori celebri care au tinut aceste seminarii la editiile anterioare ale festivalului, printre care Martin Scorsese, Stephen Frears, Nanni Moretti, Wong Kar Wai si Sydney Pollack.

Quentin Tarantino, care a fost presedintele juriului de la Cannes in 2004, va vorbi in cadrul seminarului de regie despre experienta sa in spatele camerei de filmat, dar si despre activitatea de scenarist . Data si locul unde Tarantino va tine seminarul nu au fost, inca, facute publice.

Lungmetrajul de debut al lui Quentin Tarantino, Reservoir Dogs, a fost prezentat la Cannes in 1992, in afara comepetitiei. Doi ani mai tarziu, filmul Pulp Fiction era distins cu Palme D’Or de un juriu condus de compatriotul sau, regizorul Clint Eastwood.

Anul trecut, Tarantino si-a prezentat in competia Festivalului de la Cannes, filmul Death Proof.

Trailer Grindhouse


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea