Showbiz

#cottbus #festival de film #the best pitch #dan chisu #ursul

Proiectul Ursul, premiat la Festivalul de Film Cottbus

Proiectul Ursul, in regia lui Dan Chisu, a primit premiul The Best Pitch la cea de-a 18-a editie a Festivalului de Film de la Cottbus .
 
Festivalul Connecting Cottbus a selectat 13 proiecte europene de film aflate in faza de dezvoltare, cu scopul de a le prezenta producatorilor si distribuitorilor, in vederea unor posibile coproductii sau cofinantari ulterioare.

Filmul este un road-movie, iar scenariul se petrece in Romania anilor '90. Noul director al Circului de Stat incearca sa rezolve problemele financiare ale institutiei vanzand singurul urs, batran si aflat pe moarte, unui vanator german. Planul lui insa esueaza, artistii circului i se impotrivesc urmarindu-l pana in munti unde urma sa aiba loc tranzactia.

Dupa festival, proiectul Ursul a starnit interesul unor producatori si agentii de vanzari din Germania, Austria, Polonia si Rusia.

Ursul a castigat deja o finantare de 995.000 de lei de la CNC, bugetul estimat fiind de 800.000 de euro.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea