Showbiz

#pop #rock #prince #monden #proces #plagiat #scandal #italia #melodie #curtea de apel #daune

Prince fura de la italieni


Prince se afla intr-un proces cu justitia italiana. Motivul? Melodia artistului, „The Most Beautiful Girl In The World”, ce dateaza din 1994, seamana izbitor de mult cu „Takin`Me To Paradise ” (1983) a lui Bruno Bergonzi si Michele Vicino.

Cazul a fost deschis in 1990, dar de-abia de curand a fost facut public. Cea mai recenta infatisare la tribunal, din 9 ianuarie 2009, a fost un apel la o hotarare judecatoreasca ce dateaza din 2003.

„Cand am auzit piesa lui Prince, imediat am luat masuri, dar acest caz a fost taraganat 15 ani si nici acum nu s-a terminat, sistemul legal italian este atat de lent. Pana acum tot ce-am realizat este ca ne-au lasat sa facem publica toata treaba”, a declarat Bergonzi pentru Billboard.com.

De altfel, sistemul italian a decis ca e nevoie de o hotarare judecatoreasca de moment, pana se termina procesul, conform careia Prince ar trebui sa opreasca distribuirea materialul audio respectiv in Italia.

Daca la incheierea procesului, Bruno Bergonzi si Michele Vicino au castig de cauza, artistul american va fii obligat sa plateasca daune. Pana in momentul de fata, Prince si purtatorii sai de cuvant nu au facut niciun comentariu .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea