Showbiz

#trofeu #radu jude #editie #decernare #premii #international #festival #film #iff #b-est

Premiile celei de-a 5-a editii B-EST IFF

Aseara, duminica 29 martie, a avut loc Gala de decernare a premiilor celei de-a 5-a editii a Festivalului International de Film BucharEST (B-EST). Evenimentul a fost prezentat de catre directoarea B-EST IFF, doamna Dana Dimitriu Chelba si de catre criticul de film irina margareta nistor.

S-au decernat trei premii de excelenta: Gheorghe Dinica, Adela Marculescu si Radu Beligan.
 
Palmares complet:

Scurtmetraj
Cel mai bun scurtmetraj studentesc a fost castigat de Lungul drum spre casa (r. Anamaria Chioveanu) iar Ee ataque de los robots de nebulosa-5 (r. Ghema Garcia Ibarra) a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj al acestei editii.

Documentar
Juriul format din Irina Margareta Nistor, Laurentiu Damian si Horia Murgu a decis sa acorde o mentiune speciala pentru Superman of Malegaon (r. Faiza Ahmad Khan), iar premiul sectiunii a fost castigat de They came to play (r. Alexandru Rotaru)

Lungmetraj
Premiul Publicului – Absurditan (r. Veit Helmer)

Juriul format din Mircea Bunescu, Alin Ludu Dumbrava, Pjer Zalica, Andrei Plakhov si Nik Powell (presedintele juriului) a decis dupa cum urmeaza:

Mentiune speciala – Kenishi Morimoto pentru rolul din Monsieur Morimoto (r. Nicola Sornaga)

Cea mai buna imagine – Giorgi Beridze ( Absurdistan )

Cel mai bun scenariu – Radu Jude si Augustina Stanciu (Cea mai fericita fata din lume)

Cel mai bun regizor – Bouli Lanners (Eldorado)

Trofeul B-EST IFF – Eldorado (r. Bouli Lanners)

Va reamintim ca selectia filmelor prezentate in cadrul festivalului a fost alcatuita de catre criticul de film Andrei Cretulescu.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea