Showbiz

#road tu perdition #oscar #actor #decedat #paul newman

Paul Newman a incetat din viata

Legendarul actor american , al carui farmec si talent l-au facut unul dintre cei mai apreciati actori de la Hollywood timp de peste 60 de ani, a incetat din viata sambata, a anuntat purtatorul de cuvant al actorului, citat de Reuters.

Actorul american avea 83 de ani si suferea de mai mult timp de cancer la plamani. and the sau .

Newman s-a nascut in 1925, intr-o suburbie din Cleveland. Inainte de cel de-al doilea razboi mondial se hotaraste sa urmeze cariera militara, iar in timpul conflictului va activa in cadrul fortelor Marinei Militare din State Unite. Dupa sfarsitul raboiului, Newman s-a inscris la Kenyon College din Ohio, unde a primit o bursa scolara.

Primul rol interpretat intr-un film la Hollywood a fost in productia The Silver Chalice, in 1954, insa pelicula care l-a facut cunoscut la nivel international a fost Somebody Up There Likes Me (1956) de Robert Wise, in care Paul Newman a interpretat rolul boxerului Rocky Graziano.

In 1982, Newman a fost nominalizat pentru prima oara la premiile Oscar cu productia The Verdict, in care a jucat alaturi de Charlotte Rampling.

In 1986 a jucat, alaturi de Tom Cruise si Mary Elizabeth Mastrantonio, in filmul The Color of the Money, regizat de celebrul Martin Scorsese. Pentru rolul din acest film, cel al jucatorului de biliard pe bani - Fast Eddie Felson, Paul Newman va fi rasplatit cu premiul Oscar .

Newman a aparut pe ecrane pentru ultima oara in 2002, alaturi de Tom Hanks, in filmul Road to Perdition. In filmul de animatie Masini, aparut in 2006, Paul Newman si-a imprumutat vocea pentru unul din personaje.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste trailerul Road to Perdition, cu Paul Newman si Tom Hanks

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea