Showbiz

#marea britanie #album #concert #turneu #oasis #rock

Oasis pregateste un turneu mondial de proportii

 
Celebrul grup britanic Oasis a anuntat un nou turneu mondial , ce va porni toamna aceasta din Marea Britanie si va dura aproximativ un an. Datele concertelor urmeaza a fi anuntate cat de curand.

Formatia ce si-a castigat faima mondiala datorita hitului „Live Forever”, lansat in 94, a informat ca printre orasele din Marea Britanie in care va sustine concerte se gasesc si Londra si Manchester, potrivit The Sun.

Concertul de la Roudhouse, incluse intr-un film

De asemenea, show-ul pe care Oasis il va sustine la Roundhouse, in Londra, va constitui subiectul unui documentar ce va fi difuzat de BBC.

Turneul mondial demarat de Oasis va coincide cu lansarea, pe 6 octombrie, a celui de-al 7-lea album de studio al formatiei, „ Dig Out Your Soul ”.

Turneul programat pentru aceasta toamna ar putea fi cel mai mare turneu din cariera Oasis, potrivit unei surse apropiate a trupei. De asemenea, acesta ar reprezenta si o incercare de reconciliere intre fratii Noel si Liam Gallagher , membri ai trupei, care au avut divergente de opinii de-a lungul timpului.

In 1996, cand se afla in timpul turneului american, formatia a fost pe punctul de a se destrama din cauza conflictelor dintre cei 2 frati.

Noul album Oasis, un sound diferit

In schimb, in ceea ce priveste noul material discografic, liderul trupei, Noel Gallagher a marturisit ca acesta va fi marcat de un nou sound. "Am dorit sa compun cantece care sa aiba mai degraba ritm, nu melodii care urmaresc tiparele traditionale ale versului si refrenului", a spus acesta. "Am dorit ca sound-ul sa fie mai hipnotizant, mai puternic. Cantece care sa te atraga, intr-un mod diferit", a precizat acesta.

Primul single de pe acest disc, „The Shock Of The Lighting”, se apropie cel mai mult de stilul Oasis cu care trupa ne-a obisnuit. "A fost compus si inregistrat foarte rapid", a spus Noel. "«The Shock Of The Lightning» este, in principiu, un demo. Si a retinut toata energia", a declarat Noel, adaugand ca "primul lucru inregistrat este cel mai bun".

"Dig Out Your Soul" este primul album lansat de la "Don't Believe The Truth", scos pe piata in 2005.


Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea