Showbiz

#nunta muta #avanpremiera #cinema union

Nunta muta - in avanpremiera la Cinema Union

Cel mai asteptat film autohton al toamnei, , debutul in al lui Horatiu Malaele , va fi proiectat in avanpremiera extraordinara la Cinema Union, joi, 20 noiembrie, de la orele 18:00 si 20:00. Cu o zi inainte de premiera in cinematografele din toata tara, pelicula lui Malaele va intalni pentru prima data publicul larg bucurestean, in doua proiectii in prezenta catorva dintre protagonistii filmului, care vor raspunde intrebarilor spectatorilor de la Union.

Nunta muta , filmul in care Horatiu Malaele aduna laolalta nume mari ale filmului si teatrului romanesc, de la „veteranii” Victor Rebengiuc, Tamara Buciuceanu-Botez, Gheorghe Dinica, George Mihaita , Dan Condurache sau Valentin Teodosiu pana la Luminita Gheorghiu, Serban Pavlu sau interpretii rolurilor principale din film Meda Victor (debutanta in filmul de lung metraj) sau Alexandru Potocean (4 luni, 3 saptamani si 2 zile), se intampla in Romania rurala a anului 1953, in zilele in care intregul lagar socialist a fost indoliat de moartea lui Iosif Stalin.

Doliul national, impus cu arma de trupele sovietice stationate in tara, perturba insa nunta tinerilor Mara si Iancu, aflata in plina desfasurare la ora mortii dictatorului. De aici incolo, Horatiu Malaele pune in scena o comedie cu deznodamant tragic, in care vitalitatea e strivita de bocancii soldatilor sovietici, veniti pentru a pedepsi exemplar incalcarea dispozitiilor date de la Moscova.

O co-productie Romania-Franta -Luxemburg cu un buget de 1.500.000 de euro, Nunta muta a fost filmat in 2007 pe platourile Castel Film si intr-un sat din apropierea Bucurestiului. Scris impreuna cu scenaristul Adrian Lustig si filmat de Vivi Dragan Vasile, lung metrajul este unul dintre cele mai asteptate debuturi din cinematografia romaneasca a ultimilor ani, fiind apreciat ca „tipic pentru umorul lui Horatiu Malaele” chiar de catre regizorul francez Costa Gavras. Pelicula nu a mai avut parte pana acum de o proiectie deschisa publicului larg din Bucuresti, dupa avanpremiera de la Union urmand ca aceasta sa intre in circuitul cinematografelor din toata tara.

Pe langa avanpremiera Nunta muta, Union programeaza alte cateva filme-eveniment in aceasta saptamana: astfel, vor continua proiectiile cu filme premiate la Cannes (Fahrenheit 9/11, r. Michael Moore, SUA – Palme D’Or 2004) si Oscar (Marea dinauntru, r. Alejandro Amenabar, Spania – Oscar pentru film strain, 2004), dar si seria filmelor politice de marti (Speranta moare ultima, r. Michael Winterbottom, SUA-Marea Britanie, 2007) si Cineclubul de miercurea (Dr. Strangelove, r. Stanley Kubrick , SUA, 1964).

Vizioneaza trailerul filmului Nunta muta.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea