Showbiz

#rock #pop #alte-genuri #top #clasament #album #vanzari #coldplay #ac/dc #duffy #metallica

Noul album Coldplay, cel mai vandut disc pe 2008

Trupa Coldplay primeste onoruri dupa onoruri. Dupa ce a fost recompensat cu 3 premii Grammy, dintre care unul pentru „cel mai bun album rock ", LP-ul „Viva La Vida or Death And All His Friends” este clasat pe primul loc in topul celor mai vandute albume la nivel mondial, pe 2008.

Clasamentul a fost facut in urma statisticilor realizate de Federatia Internationala a Industriei Fonografice. Conform acesteia, cel de-al 4-lea album al trupei rock Coldplay a fost vandut in 6, 8 milioane de exemplare in lumea intreaga, fiind de altfel si cel mai descarcat LP de pe Internet.

Imediat dupa „Viva la Vida...”, in acest top, s-a clasat albumul „ Black Ice ”, cel mai nou material discografic al trupei rock AC/DC. Pe locul 3 s-a pozitionat „Mamma Mia!”, discul cu soundtrack-ul filmului cu acelasi nume, in timp ce locul al 4-lea i-a revenit lui Duffy, cu al sau album de debut , „Rockferry".

„Death Magnetic” al rockerilor de la Metallica s-a clasat pe locul 5, in timp ce mult asteptatul album al trupei americane Guns N` Roses, „ Chinese Democracy ” a ocupat abia pozitia 14, inaintea acestuia, pe locul 10 aflandu-se Rihanna.

„Thriller”-ul regelui pop Michael Jackson, lansat intr-o editie aniversara in 2008, a ajuns pe locul 32 in topul celor mai bine vandute albume pe plan mondial.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea