Showbiz

#editie #international #1 aprilie #andrei toncu #cristian nemescu #next #mediu #scurtmetraj #film #festival

NexT pe ultima suta de metri

Pe 1 aprilie debuteaza cea de-a treia editie a Festivalului International de Scurt si Mediu Metraj euro , Premiul Cristian Nemescu pentru cea mai buna regie, in valoare de 2000 euro, Premiul Andrei Toncu pentru cea mai buna coloana sonora , in valoare de 2000 euro – premii oferite de Institutul Cultural Roman si premiul pentru Cel mai bun film romanesc din Competitia NexT – care consta in servicii de post productie DI in valoare de 3500 Euro oferite de Abis Studio.
 
Pe langa cele 120 de titluri incluse in programul festivalului, NexT ofera tinerilor cineasti, in perioada 2 - 4 aprilie, la Orange Concept Store, o serie de intalniri cu regizori, scenaristi, producatori si alti profesionisti din domeniu, in cadrul seminariilor NexT.

Joi, 2 aprilie, de la ora 11.00, in cadrul Seminarului de regie, Cristian Mungiu, Radu Muntean, Corneliu Porumboiu, Radu Jude, Stefan Arsenijevic si Nadejda Koseva isi vor expune ideile, experientele si parerile acumulate pana acum de-a lungul carierei.

Ajuns la cea de-a treia editie, Festivalul International de Scurt si Mediu Metraj NexT este creat in memoria regizorului Cristian Nemescu si a sound designer-ului Andrei Toncu, ucisi intr-un accident de masina, in vara anului 2006.  Ziua de sambata, 4 aprilie, le este dedicata, in programul festivalului fiind incluse majoritatea filmelor semnate de Cristi si Andrei.

Urmareste trailerul filmului California Dreamin' (Nesfarsit)

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea