Showbiz

"Mongol" castiga 6 Oscaruri rusesti

, filmul biografic despre viata cuceritorului mongol , , a castigat nu mai putin de sase premii Nika, echivalentul rusesc al Oscarurilor.

Pelicula a primit anul acesta si o nominalizare la premiile industriei americane de film, Oscar, la categoria cel mai bun film strain , insa a pierdut in fata productiei austriece, The Counterfeiters.

Mongol a castigat premii Nika pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai buna imagine, cel mai bun sunet, cele mai bune decoruri si cele mai bune costume. Filmul regizorului Sergei Bodrov, spune povestea adevarata a vietii lui Gingis Han, un sclav care a devenit un temut razboinic cucerind jumatate din lume, inclusiv Rusia in 1206. Gingis Han a pus bazele statului mongol, aparind puternica si dezvoltata nationalitate mongola. Ulterior, Gingis Han a reunificat diferite triburi mogole si a intemeiat dinastia Yuan.

Printre filmele nominalizate la premiile Nika s-au mai numarat: Cargo 200, Simple Things, Travelling with Pets si The Mermaid. Premiile Nika, al caror nume este inspirat de zeita greaca a victoriei, Nike, au fost infiintate de sindicatul cineastilor rusi in 1987 si sunt cele mai vechi premii din industria cinema-ului ex-sovietic.

Trailer Mongol


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea