Showbiz

#mickey mouse #aniversare #80 de ani #personaj animat

Mickey Mouse a implinit 80 de ani!

Pe data de 18 noiembrie 1928, Walt Disney a lansat filmul de desene animate Steamboat Willie si atunci a luat nastere personajul lui Mickey Mouse , deveni intre timp unul dintre cele mai cunoscute personaje de desen animat din lume.

Mickey Mouse a luat nastere atunci cand Walt Disney a cerut oamenilor sai sa creeze un personaj de desen animat care sa reprezinte un animal simpatic si dragut, si care sa aiba lipici la copii si parinti. Au aparut astfel un cal, o vaca si chiar o broscuta, care au devenit personaje de desen animat.

Walt Disney si-a adus aminte de un soricel pe care l-a avut la ferma sa si astfel a aparut personajul de desen animat Mortimer in 1925. Sotiei lui Disney nu i-a placut insa numele ales de sotul sau si a cerut ca numele noului personaj sa fie Mickey. Si restul e istorie.

Walt Disney insusi a fost cel care si-a imprumutat primul vocea simpaticului soricel pana in 1946, cand a renuntat si i-a cedat locul muzicianului si actorului Jim McDonald. Din 1983, Mickey Mouse este Wayne Allwine , casatorit in viata reala cu Russi Taylor, cea care este vocea lui Minnie Mouse , perechea de viata a lui Mickey.

La implinirea varstei de 50 de ani in 1978, Mickey Mouse a fost primul personaj de desene animate care a primit o steaua pe celebrul bulevard Hollywood Walk of Fame. Pe 18 noiembrie anul acesta, Mickey a implinit 80 de ani!


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea