Showbiz

#electro #muzica #concert #turneu #oxygene #instrumente #jean michel jarre

Jean-Michel Jarre vine cu 60 de instrumente la Bucuresti

Jean-Michel Jarre va sustine un concert la Bucuresti pe 10 noiembrie 2008. Pentru acest spectacol artistul si-a adus ca „ajutoare” aproape 60 de instrumente analogice.

Ineditul artist a declarat de altfel ca este un fan al sintetizatoarelor si asta pentru ca le considera ca „sunt unice si constituie fundatia muzicii electronice”.

„Interpretez ` Oxygene ` in opt parti si am nevoie de opt maini, asa ca pe scena vom fi patru oameni si vom prezenta un show special, foarte diferit de cele in aer liber pe care le-am sustinut si cu care publicul e obisnuit. De asemenea, exista o scenografie specifica, special creata pentru `Oxygene`”, a explicat artistul pentru Mediafax.

De asemenea interpertul a marturisit ca de mult visa sa cante in Bucuresti: „Intotdeauna a fost un vis de-al meu sa cant la Bucuresti. [...]Nu exista lasere sau focuri de artificii, e ceva mai apropiat de un spectacol de opera, dar cu multe surprize in termeni de vizual si sper sa impart aceasta experienta unica cu publicul din Bucuresti. Astept cu nerabdare concertul de la Bucuresti”.

Jean-Michel Jarre a adaugat ca ar vrea, pe viitor, sa mai sustina concerte in Romania, dar in aer liber. Pe langa asta, cantaretul va lucra in viitorul apropiat la un nou proiect si se gandeste sa porneasca intr-un turneu mondial cat de curand.

Daca ar fi sa compare muzica cu un tablou, Jean-Michel ar opta pentru ceva abstract. De altfel, acesta a recunoscut ca, atunci cand era student, a ezitat intre muzica si pictura.

Pentru el muzica electronica este „foarte organica, amestecand frecvente, texturi, culori, exact la fel ca atunci cand pictezi o lucrare abstracta - lucrezi mai mult la culori si texturi decat incerci sa spui o poveste”.

Jarre e de parere de altfel ca muzica electronica s-a schimbat mult in ultimii 5 ani: "In acest moment sunt lucruri foarte interesante in Franta - Air, Daft Punk . De asemenea, imi place Chemical Brothers, Crystal Palace. Chiar si in rock sau pop sunt trupe care folosesc multe sunete electronice, ca Goldfrapp . Multi artisti folosesc muzica electronica, fie ca ei compun jazz sau pop”.

In ceea ce priveste influentele pe care le-a adoptat artistul, se poate spune ca muzica clasica l-a inspirat foarte mult. „Cand am facut `Oxigene` am incercat sa creez o punte intre muzica clasica si pop, prin intermediul instrumentelor electronice. Asa ca intotdeauna am avut o relatie cu muzica clasica”, a conchis Jean-Michel Jarre pentru Mediafax.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea