Showbiz

#rock #ianuarie #s.u.a. #vh1 #premiu #competitie #concurs #muzica #hara #etno #alte-genuri

Hara, vedeta la postul american VH1

Formatia Hara se bucura de un succes international notabil. Melodia „Ploua stele” este castigatoarea lunii ianuarie a concursului de creatie muzicala „Song of the Year”, competitie initiata de televiziunea VH1 din Statele Unite.

La acest concurs se inscriu formatii noi din lumea intreaga, in fiecare luna desemnandu-se cate un castigator. Cand se incheie anul, cele 12 melodii selectate iau parte la competitia finala, unde premiul consta in 10.000 $ si sansa inregistrarii unui album in S.U.A.

Trupa Hara s-a inscris in aceasta competitie pentru luna ianuarie, cu melodia „Ploua stele” de pe noul LP, „Interetnik”. Flavius Buzila , solistul formatiei a martursit ca a gandit piesa aceasta special pentru sotia sa si fiica lor, Maria.

„Ploua cu stele” a intrat in concurs la sectiunea „ Muzica contemporana adulta”. Juriul a avut de ales dintre 50 de cantece si a optat pentru trupa Hara. Astfel, piesa artistilor romani va fi difuzata pe diferite posturi radio din Statele Unite. In plus, Hara a intrat in atentia unor importante case de productie de acolo.

An de an, juriul care a ajutat la selectarea materialelor muzicale in acest concurs au fost personalitati celebre din domeniul muzicii, cum ar fi Jon Bon Jovi, Beyonce, Mariah Carey sau Bono.

Pe langa succesul dobandit peste granite, Hara se mai poate lauda si cu un premiu nou-nout, cel pentru cel mai bun proiect etno al anului 2008 – albumul „Interetnik”, la Gala Premiilor Radio Romania Actualitati .

In prezent, trupa pregateste lansarea unui nou single, o piesa cu influente grecesti ce se intituleaza „O`ti Hara” (in greaca, „hara” inseamna „bucurie”).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea