Showbiz

#mumia #indiana jones #the dark knight #hancoc #box office

Hancock este blockbuster-ul verii in Romania

Comedia Hancock a fost pelicula cea mai profitabila in salile romanesti, dintre lansarile verii, printre care s-au numarat filme precum , sau Jones, potrivit datelor furnizate de Agentia Champions, actualizate pe 31 august.

Intr-un sezon in care box-office-ul romanesc inregistreaza in mod traditional o , de la jumatatea lunii mai pana dupa 15 septembrie, blockbuster-ele americane au fost lansate in Romania la scurt timp dupa premiera mondiala din SUA, creandu-se o adevarata aglomerare de filme de aventuri, comedii sau thrillere.

Hancock, o comedie cu Will Smith in rol de supererou , lansata pe 4 iulie, in noua cinematografe, a fost lider in box-office-ul romanesc timp de doua saptamani la rand si a avut 20.461 spectatori in weekend-ul premierei. In cele opt saptamani in care a rulat in salile din Romania, filmul a fost vizionat de 87.830 de spectatori, acumuland incasari de 1.246.555 lei.

Cavalerul negru, lansat pe 25 iulie, se situeaza pe locul doi in topul incasarilor verii, cu 1.054.632 lei si 70.568 spectatori, insa dupa cinci saptamani de proiectii in sapte cinematografe.

Al doilea Batman creat de Christopher Nolan, in care Heath Ledger joaca rolul lui Joker, nu a creat aceeasi senzatie in Romania ca peste ocean.

Daca in SUA, filmul a condus box-office-ul timp de patru saptamani, si a devenit filmul cu cele mai mari incasari dupa Titanic, in Romania Batman a fost detronat din fruntea box-office-ului dupa prima saptamana, de comedia Nu te pune cu Zohan, cu Adam Sandler. In weekend-ul premierei, Cavalerul negru a avut 18.332 de spectatori, lansarea sa atragand mai putini spectatori decat cea a peliculelor Hancock, Indiana Jones (22.653 spectatori) sau Mumia (19.748 de spectatori).

Pe locul trei in clasamentul incasarilor sezonului care se apropie de final, se afla comedia Totul desre sex, lansata in salile romanesti pe 6 iunie. Pelicula care reia actiunea celebrului serial american, cu aceleasi binecunoscute personaje, a rulat in Romania timp de sapte saptamani si avut 68.507 spectatori si incasari de 941.138 lei.

Thriller-ul Wanted este pe locul patru, cu 64.092 spectatori, inaintea noului film semnat de Spielberg din seria Indiana Jones, care a intrat in sali pe 25 mai si a avut 61.312 spectatori, dupa ce ambele pelicule au rulat timp de opt saptamani.

In topul celor mai vizionate 10 pelicule lansate vara aceasta se afla si ultima pelicula Mumia, a carei actiune se petrece in China si este inspirata din povestea adevarata a imparatului Qin Shi Huang (245 i.Hr-221 i.Hr). Filmul a condus box-office-ul timp de doua saptamani de la lansare si se afla pe locul sase intre premierele verii, dupa trei saptamani de proiectii.

Ii urmeaza comedia Mariaj de Vegas cu Cameron Diaz si Ashton Kutcher, care a rulat timp de opt saptamani, urmata, la randul ei, de animatia Kung Fu Panda, dupa aceeasi perioada petrecuta in salile romanesti.

Nu te pune cu Zohan este pe locul noua cu 38.782 spectatori in patru saptamani, iar pe locul zece se afla Cronicile din Narnia: Printul Caspian, cu 33.943 spectatori in opt saptamani.

Topul ar putea fi insa modificat de lansarile de la sfarsitul lunii august, ale unor filme asteptate in cinematografele romanesti, precum musical-ul Mamma mia, care a cunsocut un mare succes atat in SUA, cat si in Europa, sau Dosarele X: Vreau sa cred, desi numarul de spectatori atrasi pentru inceput nu este unul impresionant.

Mamma mia a intrat in cinematografele din Romania pe 29 august si a fost urmarit in weekend-ul premierei de 10.456 persoane, in timp ce filmul Dosarele X: Vreau sa cred, lansat pe 22 august, a inregistrat dupa o saptamana de proiectii 13.376 spectatori.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste trailerul filmului Hancock, cu Will Smith si Charlize Theron

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea