Showbiz

#2 mai 2010 #bucuresti #geoge dalaras #concert #muzica greceasca #alte-genuri

George Dalaras aduce muzica greceasca la Bucuresti

Cantaretul grec George Dalaras va concerta duminica, 2 mai, incepand cu ora 19:30, la Zone Arena din Bucuresti, marcand startul turneului Encore Tour Europe 2010.

In cadrul concertului de la Bucuresti George Dalaras ii va avea drept invitati speciali pe Despina Olympiou, una dintre principalele voci ale Greciei de azi si Michalis Tzouganakis, un apreciat cantaret si istrumentist.

Comparat de catre criticii straini cu bruce springsteen, George Dalaras are meritul deosebit de a fi realizat mariajul perfect dintre sound-ul traditional – urban al muzicii grecesti (bazat pe bouzouki) si aspectele sale mai moderne.

De aproape trei decenii artistul s-a mentinut in fruntea procesului de inovatie in muzica greceasca , fiind creatorul unor repere esentiale despre ce reprezinta sau ce ar trebui sa reprezinte aceasta muzica, aducand in atentia publicului stiluri muzicale uitate, precum smirneiko sau rebetiko.

Marele artist grec a sustinut peste 400 de concerte in afara Greciei, unele dintre acestea in cele mai mari arene ale lumii. In decursul carierei sale a lansat 40 de albume proprii si a lucrat si inregistrat 20 de albume in colaborare cu artisti precum: Goran Bregovic, Paco de Lucia, Al di Meola , Sting, Bruce Springsteen, Ray Lema, Jan Garbarek si multi altii. Biletele pot fi achizitionate de pe eventim.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea