Showbiz

#gegen die wand #alexander hacke #next 2010

Gegen die Wand si Alexander Hacke deschid NexT 2010

Pelicula-cult a lui , Cu capul inainte / (Germania-Turcia, 2004), deschide cea de-a patra editie a Festivalului International de Film NexT, marti, 13 aprilie 2010, de la ora 19:00, la Cinema Scala.

Proiectia cunoscutului lung metraj, castigator al Ursului de Aur la Festivalul de la Berlin si al Premiului pentru Cel mai Bun Film la Premiile Academiei Europene in 2004, este realizata in onoarea invitatului special NexT din acest an, compozitorul, muzicianul si actorul german , autorul coloanei sonore a filmului.

Unul dintre cele mai premiate filme germane ale ultimului deceniu, Cu capul inainte/Gegen die Wand, spune povestea lui Cahit Tomruk, un alcoolic la vreo 40 de ani, care intra cu masina intr-un parapet. Dupa o vizita la psihiatru, Cahit cunoaste o alta pacienta, pe Sibel Guner. Disperata sa scape de familia ei restrictiva, aceasta ii propune lui Cahit sa se casatoreasca. In incercarea de a-si schimba viata, Cahit e de acord.

Dupa proiectia Cu capul inainte, marti, de la ora 21:30, spectatorii de la Cinema Scala pot urmari 7 scurt metraje marca Semaine de la Critique, sectiunea care prezinta in mod traditional la NexT selectia de scurt metraj a cunoscutei categorii a Festivalului de Film de la Cannes. Anul acesta, printre cele sapte scurt metraje se numara castigatoarele Premiului Oscar 2010 pentru Cel mai bun film de scurt metraj, Logorama (r. Francois Alaux, Herve de Crecy, Ludovic Houplain, Franta, 2009), respectiv al Premiului Cesar 2010 pentru Cel mai bun film de scurt metraj, Pentru fete e gratis / C'est gratuit pour les filles (r. Marie Amachoukeli & Claire Burger, Franta, 2009).

Alaturi de sotia si partenera sa, Danielle de Picciotto, Alexander Hacke va fi prezent marti seara la Cinema Scala inca de la ora 18:00, la gala de deschidere ce va precede proiectia celui mai important film din cariera sa, pentru a saluta publicul bucurestean, a vorbi despre colaborarile sale cu Fatih Akin, dar si despre seminarul pe care ce doi il vor sustine a doua zi, miercuri, 14 aprilie, incepand cu ora 12:30, la Mansarda Carturesti.

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film NexT are loc in perioada 13-18 aprilie 2010 la Cinema Scala, Cinemateca Eforie, Baneasa Drive-In Cinema si Mansarda Carturesti din Bucuresti. Biletele si abonamentele s-au pus in vanzare prin reteaua Ticketfan.ro – online si in magazinele Flanco din intreaga tara.

Festivalul International de Film NexT se desfasoara in 2010 sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei. Activitatile Societatii Culturale NexT se incadreaza in “Viziunea pe 30 de ani pentru Romania” a Casei Regale.

Urmareste trailerul filmului Cu capul inainte/Gegen die Wand:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea