Showbiz

#rock #concert #franz ferdinand #recital #festival #b`estfest #bucuresti #romania #3 iulie 2009

Franz Ferdinand concerteaza la Bucuresti


Formatia britanica Franz Ferdinand va sustine un recitalul pe 3 iulie, in cadrul celei de-a 3-a seri a B’Estfest-ului.  Festivalul B’Estfest este este programata sa aiba loc in perioada 1-5 iulie, in aer liber, in cadrul complexului Romexpo din Bucuresti.

Alaturi de Franz Ferdinand (3 iulie), au mai confirmat participarea la festival The Killers, headliner in „Ziua Zero” pe 1 iulie, Manowar, cap de afis la AFTERSHOCK (5 iulie), plus Motorhead (2 iulie) si Iggy and The Stooges (3 iulie).

Denumita dupa Arhiducele Franz Ferdinand al Austriei, Franz Ferdinand a luat fiinta in Glasgow, Scotia, in 2002, trupa fiind formata in prezent din Alex Kapranos (voce, chitara), Bob Hardy (chitara bass), Nick McCarthy (chitara armonica, clape, voce secundara) si Paul Thomson (tobe, percutie, voce secundara).

Primul succes Franz Ferdinand a venit odata cu single-ul „Take me out”, extras de pe albumul omonim de debut, lansat in 2004. Piesa a devenit rapid un hit, ajungand pe primele locuri in clasamentele din intreaga lume, iar succesul albumului a adus trupei doua premii Brit in 2005.

In acelasi an, Franz Ferdinand s-a retras in studioul din Scotia pentru a lucra la cel de-al doilea material discografic, “You Could Have It So Much Better”. La scurt timp dupa aparitie, albumul s-a instalat  prima pozitie in topul din Marea Britanie, iar turneul de promovare a marcat un nou succes al trupei, cu un numar record de  concerte sold-out. La sfarsitul lui 2007, Franz Ferdinand a inceput sa lucreze in Glasgow la „Tonight”, cel de-al treilea album de studio al trupei, ce urmeaza sa fie lansat chiar saptamana aceasta.

Alesi de U2 pentru a canta in deschiderea concertelor din turneul Vertigo, Franz Ferdinand este renumita pentru show-urile live extrem de antrenante, trupa reusind sa-si treaca pana acum in CV numeroase aparitii la festivaluri internationale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea