Showbiz

#scurtmetraj #festival de film #catalin leescu #filminute

"Foto la minut" si "Murder" la festivalul online Filminute

Filmele Foto la minut de Catalin Leescu , Murder de Cristian Smeu si coproductia Romania/Marea Britanie - Immerse, in regia lui Anton Groves, participa la festivalul filmelor de un minut Filminute , desfasurat online in septembrie.

In perioada 1-30 septembrie, 25 de filme de un minut, din 16 tari, pot fi votate pe site-ul oficial al evenimentului, filminute.com, pentru acordarea premiului People's Choice .

Totodata, juriul festivalului, format din regizorul si scenaristul laureat al Oscarului, Paul Haggis, advertiser-ul David Kennedy, criticul de film Andrea Dittgen, scriitorul si jurnalistul Francisco Goldman, editorul Taketo Oguchi si reprezentantii festivalului John Ketchum si Sabaa Quao, va decerna premiul Best Filminute. Ambele distinctii vor fi anuntate pe 12 octombrie.

La anuntarea selectiei pentru editie din acest an a festivalului, realizata in urma vizionarii a 1.500 de filme, Quao a subliniat ca este "o colectie remarcabila si variata", in timp ce Ketchum si-a exprimat credinta ca cinefilii din lumea intreaga vor fi impresionati de ceea ce au reusit sa faca regizorii participanti in doar 60 de secunde.

La editia de anul trecut a festivalului, juriul a ales cinci filme pe care le-a considerat demne de a fi recunoscute pentru povestea, stilul, tehnica si impactul lor: About Time de Catalin Leescu, In a Circus - Pablo & Gabriel Nicoli, Argentina, Egg Love -Zach Math / Jonah Bekhor, Canada, Fun Time - Aleksey Andrianov, Rusia si One Minute Guide to Planet Earth - Armen Antranikian, Marea Britanie / Germania.

Castigatorul Best Filminute 2007 a fost regizorul bulgar Kristina Grozeva pentru pelicula "Game", in timp ce premiul publicului i-a revenit indianului Siddartha Jatla pentru "Missing".

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea