Showbiz

#zece #ministerul culturii #drepturi de autor #10.000 euro #castig #despagubire #proces #florin chilian #alte-genuri

Florin Chilian a castigat razboiul cu Ministerul Culturii

Florin Chilian a castigat procesul intentat Ministerului Culturii si companiei de publicitate GMP pentru incalcarea drepturilor de autor, conform Agerpres.

Se pare insa ca suma obtinuta nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor artistului. Desi acesta ceruse despagubiri in valoare de 1 milion de euro, compania GMP ii va plati doar 10.000 euro. Pentru asta, Chilian poate face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pe 23 aprilie 2005, Ministerul Culturii a lansat o campanie, intitulata „Mai bine o carte”, cu scopul de a incuraja tanara generatie sa opteze pentru lectura. Acest program s-a derulat timp de un an si a fost promovat printr-un spot publicitar , realizat de compania GMP. In aceasta reclama a fost folosit o parte din „Zece”, single-ul lui Florin Chilian .

Conform spuselor interpretului, aceasta melodie a fost folosita fara acordul lui, incalcandu-se astfel drepturile de autor si celalalte drepturi conexe .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea