Showbiz

#filmul romanesc #portretul luptatorului la tinerete #acuzat #antisemitism

Filmul romanesc "Portretul luptatorului la tinerete" acuzat de antisemitism

Regizorul Constantin Popescu Jr., care participa anul acesta la Festivalul de Film de la Berlin cu filmul " Portretul luptatorului la tinerete ", a fost acuzat de antisemitism , anunta Antenna 3.

Cei care protesteaza impotriva peliculei lui Popescu Jr sunt cei de la Institutul National pentru Studierea Holocaustului “ ”, care au si trimis o scrisoare organizatorilor Festivalului de Film de la Berlin, prin care deplang faptul ca protagonistul filmului , este inspirat de cunoscutul legionar Ion Gavrila Ogoranu.

"Dezaprobam faptul ca personajul principal din Portretul luptatorului la tinerete este inspirat din personalitatea lui Ion Gavrila Ogoranu (...), care a fost inmormantat cu onoruri legionare, deci nu s-a dezis, in timpul vietii sale, de aceasta miscare", a declarat Alexandru Florian, directorul institutului " Elie Wiesel ".

Mai mult, Florian considera ca “acest film nu constituie un model pentru public".

Reactia organizatorilor Berlinalei nu a intarziat sa apara, nemtii declarand ca nu cred “in cenzura, ci in dezbatere libera si educatie”. Organizatorii festivalului au mai punctat, de asemenea, faptul ca pelicula Portretul luptatorului la tinerete nu este un documentar, ci un film de fictiune si trebuie tratat ca atare.

Urmareste un trailer al filmului Portretul luptatorului la tinerete, pelicula proiectata saptamana trecuta in cadrul festivalului de Film de la Berlin:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea