Showbiz

#film peruan #la teta asustada #castigator #ursul de aur #berlin

Filmul peruan "La Teta Asustada" castiga Ursul de Aur la Berlin

Filmul peruan la teta asustada (The Milk of Sorrow) al regizoarei Claudia Llosa a castigat Ursul de Aur in cadrul celei de-a 59-a editii a Festivalului de Film de la Berlin, informeaza Variety.

Pelicula spune povestea Faustei, care sufera de o boala rara, “teta asustada” (san infricosat), transmisibila prin laptele matern al femeilor violate in timpul luptelor cu gruparile teroriste din Peru.

Co-productia Katalin Varga in regia lui Peter Strickland, al carui producator majoritar este roman (Libra Film), a primit Ursul de Argint pentru contributia artistica exceptionala si sound design. Filmul a concurat in competitia oficiala a festivalului pentru Marele Premiu al Berlinalei alaturi de 25 de pelicule.

Romania a mai castigat un premiu la Berlin prin lungmetrajul de debut al regizorului Radu Jude. Filmul sau, cea mai fericita fata din lume, a obtinut premiul C.I.C.A.E. (Confederation Internationale des Cinemas d’Art et d’Essai) in cadrul sectiunii Forum.

Cea mai fericita fata din lume va fi prezentat in premiera in Romania in cadrul Festivalului B-Est (23-30 martie), iar lansarea oficiala va avea loc pe 8 mai, in timp ce Katalin Varga va fi proiectat in primavara in cadrul caravanei TIFF organizata de Festivalul de Film Transilvania.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea