Showbiz

#proteste #controverse #razboi #drama #miracle at st. anna #spike lee

Filmul lui Spike Lee ii supara pe italieni

Cel mai recent film al regizorului american Spike Lee , drama de razboi Miracle at St. Anna, a starnit un val de controverse in Italia pentru ca face legatura intre un grup de partizani anti- fascisti si un grup de nazisti care au ucis 560 de civil in timpul celui de- al doilea Razboi Mondial , informeaza imdb.com.

Spike Lee si scenaristul James McBride au tinut o conferinta de presa la Roma in urma cu 2 zile si au fost bombardati cu intrebari referitoare la viziunea lor asupra masacrului celor 560 de civili intr-un sat din Toscana in 1944.

In film, un membru al grupului de rezistenta anti-fascista colaboreaza cu nazistii, fiind complice la crimele comise de acestia. Cum era de asteptat, faptul a starnit proteste din partea veteranilor partizani, care afirma ca faptele lor din cel de-al doilea Razboi Mondial nu au fost intelese pe deplin.

In timp ce scenaristul McBride a incercat sa explice ca povestea ramane o fictiune, regizorul Spike Lee a refuzat sa-si ceara scuze pentru abordarea sa cinematografica, spunand in cadrul conferintei de presa: “Nu am de ce sa-mi cer scuze. Cred ca problema pe care o prezentam in film este o dovada a faptului ca exista inca fapte de razboi pe care trebuie sa le acceptati ca atare”.

Miracle at St. Anna va avea premiera in Italia pe 3 octombrie.

Urmareste trailerul filmului Miracle at St. Anna.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea