Showbiz

Filmele "noului val romanesc" omagiate la IndieLisboa 2008

Festivalul International de Film Independent de la Lisabona, ce se va desfasura intre 24 aprilie si 4 mai, va include o sectiune dedicata "noului cinema romanesc", in care vor fi prezentate 30 de pelicule. Romania va avea de asemenea patru filme in competitiile de scurt si lungmetraj.

Printre filmele ce vor fi proiectate se numara productii ale unor regizori romani, printre care ), , Constantin Popescu, , dar si noului cinema romanesc. Sectiunea este dedicata "celor care lucreaza pentru o cinematografie lipsita de prejudecati , libera de marea industrie si de pietele autiste si, mai ales, libera de nevoia de rezultate imediate".

Filmul lui Thomas Ciulei , Podul de flori , va concura in competitia de lungmetraj de la IndieLisboa, iar O zi buna de plaja ( () sunt inscrise in competitia de scurtmetraj. Filmul lui Radu Jude, Alexandra, este inclus in programul "Observatory Short Films" al festivalului.

IndieLisboa se va deschide pe 24 aprilie cu filmul lui Wong Kar Wai, My Blueberry Nights, cu Jude Law, Rachel Weisz, Natalie Portman si Norah Jones.

Trailer My Blueberry Nights


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea