Showbiz

#cristian nemescu #california dreamin #festival de film #melbourne

Filme romanesti la Festivalul de Film de la Melbourne

Festivalul International de Film de la Melbourne (Australia), care se va desfasura intre 25 iulie si 10 august, va avea o sectiune dedicata noului val al cinematografiei romanesti. Programul va cuprinde proiectii de filme semnate de regizori precum Cristian Nemescu , Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu si Cristi Puiu.

Sectiunea numita "Romanian Wave" va prezenta publicului australian zece filme romanesti: Hartia va fi albastra si Boogie in regia lui Radu Muntean, A fost sau n-a fost? in regia lui Corneliu Porumboiu, Moartea domnului Lazarescu de Cristi Puiu si Occident de Cristian Mungiu.

O atentie speciala va fi acordata regretatului regizor Cristian Nemescu din a carui filmografie organizatorii au ales patru pelicule, doua lungmetraje si doua scurtmetraje: California Dreamin' (Nesfarsit), Marilena de la P7, Mihai si Cristina si Poveste la scara C.

Regizorii Adrian Sitaru si Marian Crisan vor concura in competitia de scurtmetraj a festivalului, cu Valuri si, respectiv, Megatron, film premiat cu Palme d'Or anul acesta, la Festivalul de la Cannes .

Trailer California Dreamin' (Nesfarsit)



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea