Showbiz

Filme de arta in programul "Avangarda de ieri, avangarda de azi"

Muzeul National de Arta al Romaniei ( ) va proiecta, sambata seara, cu ocazia Noptii Muzeelor, o serie de filme de arta puse la dispozitie de Institutul Francez Bucuresti, adunate sub titlul "Avangarda de ieri, avangarda de ".

Potrivit MNAR , proiectiile vor avea in Sala Auditorium, acestea constituindu-se intr-o scurta retrospectiva a celor mai reprezentative filme de avangarda a secolului XX.

Astfel, programul va cuprinde trei parti: Avangarda anilor 1920-1930 ( Ray - "L'Etoile de Mer", 1928, Man Ray - "Les Mysteres du Chateau du De", 1929, Man Ray - "Deux Femmes", Marcel Duchamp – "Anemic Cinema", 1925, Fernand Leger - "Le Ballet mecanique", 1924), Eternul Picasso ( - "Le Mystere Picasso", 1955) si Avangarda de azi (Pascal Baes - "HFRemix", 2002, si Pascal Baes - "FeetBack Paint", 2004).

Programul va fi prezentat de doua ori in noaptea de 17 mai, de la ora 19.30, si in reluare, de la ora 00.30.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Top

Cauta-ti perechea