Showbiz

#festival de film #cannes #2010 #start

Festivalul de Film de la Cannes 2010 la start!

Editia din acest an Festivalului de Film de la Cannes a luat startul seara trecuta, staruri precum Russell Crowe, Kate Beckinsale, Tim Burton si Cate Blanchett defiland pe covorul rosu al evenimentului.

Gazda Cannes 2010 este actrita britanica Kristin Scott Thomas care a prezentat ieri seara in cadrul ceremoniei de deschidere selectiuni din toate filmele aflate in competitia oficiala . Dupa gala de deschidere, Festivalul de la Cannes a continuat cu proiectia in premiera mondiala a celui mai recent film semnat Ridley Scott, Robin Hood.

Vedetele filmului, Russell Crowe si Cate Blanchett, precum si regizorul Ridley Scott, au fost prezente pe covorul rosu inainte de vizionarea productiei.

Prezent la deschidere a fost si presedintele juriului de anul acesta, Tim Burton, secondat de alti jurati celebri: Kate Beckinsale si Benicio del Toro. Din juriu a lipsit insa regizorul iranian jafar panahi, arestat in luna martie la Teheran pe motiv ca a realizat un film impotriva regimului.

Cannes 2010 a continuat miercuri seara cu proiectia primului film din competitia oficiala, Tournee , in regia actorului Mathieu Amalric. Romania este reprezentata la Cannes 2010 de peliculele Marti, dupa Craciun (regia Radu Muntean) si Aurora (Cristi Puiu), ambele selectate in sectiunea Un Certain Regard.

Ceremonia de deschidere a festivalului de film de la Cannes a fost transmisa Live HD in mai multe cinematografe europene, printre care s-a numarat si The Light Cinema din Bucuresti. Urmareste mai jos trailerul filmului care a deschis Cannes 2010, Robin Hood:


 
Sursa foto : www.festival-cannes.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea