Showbiz

#mamaliga #johnny depp #radu jude #international #film #festival #b-est

Festivalul de film B-EST IFF- ziua a patra

In seara aceasta, 26 martie, festivalul B-EST va ofera, in premiera absoluta pe ecranele din Romania, Cea mai fericita fata din lume , primul lungmetraj al unuia dintre cei mai premiati regizori romani, Radu Jude. Proiectia va incepe la ora 18:00 si va avea loc in prezenta regizorului si a echipei de filmare.

Dupa film, va invitam la un "double bill" de exceptie - primele doua documentare produse de HBO Romania, apocalipsa dupa soferi, in regia lui Alexandru Solomon si Nunti, muzici si casete video, in regia lui Tudor Giurgiu. De asemenea, ambele proiectii vor avea loc in prezenta regizorilor.

Zilele Romano cinema and culture

Fundatia Culturala Charta si Centrul National de Cultura al Romilor, cu sprijinul SC Niro Invesment SA va propun vineri, 27 martie si sambata, 28 martie, o provocare cu totul speciala, o sectiune in premiera absoluta – Romano cinema and culture – destinata in exclusivitate filmelor despre cultura si cinematografia comunitatii rome si va fi prezentata la Cinema

Festivalul B-EST inaugureaza aceasta noua sectiune cu o masa rotunda despre Contributia roma in cinematografie. Imaginea romilor in film, ce va avea loc in data de 27 martie, incepand cu orele 14:00, la Sala de Marmura a cinematografului Studio.

Evenimentul va fi punctat cu patru "virfuri" ale cinematografiei de gen: Dureri ascunse/ Hidden sorrows: Persecutia romilor romani in timpul celui de-al doilea razboi mondial, Mamaliga te asteapta, un documentar de Laurentiu Calciu, premiat cu premiul Nanook- Jean Rouch la Bilan du Film Ethnographique, Paris, 2005, Bahrtalo!, productie maghiara din 2008  regizata de Robert Lakatos, premiata cu Premiul Europa Cinema Labels la sectiunea East of the West din cadrul Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, 2008 si, nu in ultimul rand, When the roads bends – tales of a gypsy caravan, un dinamic documentar muzical regizat de Jasmine Dellal si narat de Johnny Depp, care va fi difuzat in prezenta regizoarei.

 

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea