Showbiz

#pop

Eurovision 2009, pe 16 mai la Moscova

S-a stabilit locul si data celei de-a 54-a editie a Concursului International de Interpretare Eurovision pe 2009. Astfel, celebra competitie se va desfasura intre 12 si 16 mai anul viitor, in capitala Rusiei.

Cele 2 semifinale ale concursului au fost programate pentru 12, respectiv 14 mai, iar finala va avea loc pe 16 mai 2009 , intr-o zi de sambata, dupa cum se precizeaza pe site-ul evenimentului.

Svante Stockselius, executive Supervisor al Eurovisionului din partea European Broadcasting Union (EBU), a avut o intalnire la Moscova, cu organizatorii editiei 2009 a concursului. Reuniunea a avut ca scop stabilirea detaliilor legate de Eurovision-ul de anul viitor.

"Eurovision Song Contest este un proiect extrem de provocator, dar sunt sigur ca televiziunea Channel One va reusi sa realizeze o productie de cel mai inalt nivel", a declarat Stockselius dupa vizita de la Moscova.

Eurovision-ul pe 2009, la arena Olimpisky din Moscova

Channel One a propus ca editia de anul viitor sa aiba loc la arena Olimpisky, o sala din capitala rusa. Arena a fost construita in 1980 pentru a servi Olimpiadei de vara. Cu o capacitate maxima de 80.000 de locuri, in acest loc au avut loc meciuri de basket si box. Pentru evenimentele televeziate, sala dispune de 16.000 de locuri.

Propunerea Channel One va fi analizata de EBU, iar confirmarea finala va fi acordata la sfarsitul verii.

Dima Bilan, castigatorul Eurovision-ului din 2008

Editia de anul acesta a Concursului Eurovision Song a avut loc la Belgrad, in luna mai. Castigatorul competitiei a fost Dima Bilan, reprezentantul Rusiei ce a interpretat in finala piesa " Believe ".

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea