Showbiz

#elena gheorghe #eurovision #concurs #norvegia

Eurovision 2009: Elena - in coada clasamentului

Romania a obtinut locul 19 la cea de a 54-a editie a concursului Eurovision 2009 . Reprezentanta tarii noastre, Elena Gheorghe , a interpretat piesa " The Balkan Girls ". Concursul a fost castigat de Norvegia, cu piesa “Fairy Tale”, care a acumulat 387 de puncte.

La voturile telespectatorilor, pe baza carora s-a stabilit clasamentul final, Romania a obtinut punctajul maxim - 12 puncte din partea Republicii Moldova. Elena Gheorghe a mai obtinut puncte din partea Spaniei (7), R. Macedonia (5), Turcia (5), Azerbaijanului (3), Serbiei (2), Ciprului (2), Portugaliei (2) si Irlandei (2).

Tari precum Belgia, Belarus, Germania, Malta, Cehia, Suedia, Lituania sau Ungaria nu au acordat niciun punct piesei "The Balkan Girls". Reprezentanta Romaniei a acumulat doar 40 de puncte.

Romania a acordat punctajul maxim concurentei din Moldova, Nelly Ciobanu, pentru piesa Hora din Moldova.

Alexander Rybak , copilul minune al Norvegiei

Alexander Rybak, de origine bielorusa, a reprezentat Norvegia cu melodia Fairytale, compusa si scrisa de el. Din aceasta vara va face parte si din distributia unui fim. Alexander canta la pian si la vioara de la cinci ani si isi compune propriile melodii.

Acesta este a treia oara cand Norvegia castiga concursul Eurovision. Norvegia, potrivit NewsIn, a mai castigat de doua ori concursul Eurovision, in 1985, cand a fost reprezentata de Bobbysocks, cu melodia La Det Swinge si in 1995, cu melodia Nocturne cantata de Secret Garden.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea