Showbiz

#turneu #10 decembrie #bucuresti #concert #muzica #the no smoking orchestra #emir kusturica #alte-genuri

Emir Kusturica aduce ritmurile balcanice la Bucuresti


Celebrul regizor Emir Kusturica, alaturi de grupul The No Smoking Orchestra, va sustine un concert la Bucuresti pe data de 10 decembrie, la Sala Palatului. In deschiderea show-ului va performa binecunoscuta trupa Zdob si Zdub.

Muzica si filmele artistului bivalent Emil Kusturica au revolutionat lumea occidentala, impunand un model cultural balcanic fara a copia nimic din mainstream-ul vestic. Kusturica a reusit sa transforme valorile traditionale autentice in adevarate succese comerciale si a adus in atentia spiritului muzical de pe mapamond, muzica de inspiratie folclorica balcanica cu sonoritati de rock.

Artistul iugoslav nu este la prima vizita la Bucuresti, acesta a mai concertat in aceeasi formula, alaturi de The No Smoking Orchestra. Insa, de acesta data, acestia se afla la noi pentru a promova albumul „Time of The Gypsies”.

Kusturica si-a impus muzica prin intermediul megasucceselor cinematografice precum „Arizona Dream”, „Underground” sau „ Black Cat, White Cat ” cu care a castigat si „Leul de Argint” la Festivalul de Film de la Venetia in 1998.

Limbajul filmelor lui Kusturica, compozitia, estetica, arta si bagajul emotional sunt toate mai mult sau mai putin similare cu muzica si mesajul transmis de trupa The No Smoking Orchestra. Astfel intalnirea acestora era inevitabila. Legatura s-a produs in 1986, dupa ce regizorul a castigat cel de-al 2-lea premiu la Cannes, pentru filmul „When Father was Away on Business”.

Primul album scos in varianta Kusturica - no smoking orchestra a a fost „Greetings from Safari Land”, material discografic ce s-a bucurat de un succes enorm ce le-a adus artistilor, ceva mai tarziu, Discul de Aur.

Pentru o perioada de timp, No Smoking Orchestra trece printr-o serie de schimbari in ceea ce priveste componenta si stilul muzical adoptat. Trupa dezbinata se reuneste in 2000 si ia nastere Emir Kusturica & the no smoking orchestra.

Kusturica & No Smoking Orchestra, o poveste de succes 

Noi albume vad lumina zilei, precum soundtrack-ul de la „Pisica Alba, Pisica Neagra” – „Unza Unza Time” (2000), soundtrack-ul de la „Life is a miracle” si o serie de turnee mondiale cu ecuri resunatoare se intreprind (Italia, Franta, Polonia, Germania, Spania, America Latina, Israel etc.).

In cateva cuvinte putem spune doar atat: o poveste de succes cu peste 500 de concerte in peste 30 de tari.

Pentru spectacolul de la Bucuresti, biletele pot fi achizitionate incepand cu data de azi, online, de pe ticketpoint.ro si bilete.ro sau de la casa de bilete a Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” si din reteaua magazinelor Diverta din Bucuresti.

Pretul unui bilet variaza in functie de categorie, acestea valorand 80 RON, 100 RON, 140 RON si 140 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea