Showbiz

#bucuresti #elton john #concert #cronica #rock #pop

Elton John la Bucuresti - show de nota 20 (FOTO+VIDEO)

Piata Constitutiei devine incet-incet un soi de Mecca a muzicii de calitate. Dupa exceptionalele show-uri semnate Leonard Cohen si AC/DC,  in acelasi loc l-am vazut, aplaudat si cerut inapoi la bis pe Sir Elton John, excentricul cantaret care schimba pe vremuri ochelarii de soare ca pe ciorapi.

Pe 12 iunie, intr-o seara in care gradele din termometru sa incapatanau sa scada, Elton John a adus pe scena din mijlocul Bucurestiului parfumul anilor ’70, nebunia anilor ’80 si nostalgia anilor ’90. Totul frumos impachetat si servit sub forma unui show care a tinut aproape doua ore si jumatate.

Elton John la BucurestiRecunosc ca am o problema cu show-urile la care se sta jos. Scaunele in general, cele de plastic in particular, imi dau o senzatie de raceala si parca te indeparteaza un pic de actul artistic care se produce in fata ta. Inteleg insa ca sunt totusi multi spectatori care nu mai rezista sa stea in picioare, caci nici sanatatea, nici conditia fizica nu mai e ca la 20 de ani.

La Elton John s-a stat pe scaune in prima parte a show-ului, cand artistul a pus accentul pe melodii mai vechi, mai soft, cu care lumea nu era prea familiara (“Levon”, “Madman Across the Water“, “Tiny Dancer”, “ Philadelphia Freedom”).  Odata cu piesa “Daniel”, am auzit un mare “wow” din public, semn ca melodia despre tanarul care se intoarce din razboiul din Vietnam este pe placul romanilor.

Elton John la Bucuresti“Sacrifice” a fost piesa cu care Elton John i-a ridicat pe oameni de pe scaune, care au inceput sa aprinda brichetele si sa-si fluture ecranele telefoanelor mobile in timp ce fredonau melodia atat de difuzata in Romania la inceputul anilor ’90.


Odata cu “Sacrifice” s-a spart conducta cu hituri.  “Something About the Way You Look Tonight”, “Don't Let the Sun Go Down on Me”, “Sorry Seems to Be the Hardest Word” si  “Candle in the Wind” au fost piesele care au convins romanii sa nu mai tina cont de locurile de pe bilet, tendinta fiind ca toata lumea sa vina cat mai in fata, pentru a fi mai aproape de Maria Sa Elton John.

Si pentru ca seara a inceput sa-si intre in drepturi, pe scena au inceput sa fie folosite la maxim si luminile, completate cu proiectii animate. Marilyn Monroe ne-a zambit de pe ecran  in timp ce Elton John canta celebra “Candle In The Wind”, melodia compusa special pentru ea in 1973. Exact ca in videoclip,  Elton John a cantat “Circle Of Life”, iar pe ecrane se derulau imagini cu Simba, Timon si Pumbaa, personajele din desenul animat Lion King.

Elton John ne-a prezentat si echipa de instrumentisti cu care a venit la Bucuresti, unii dintre ei fiind alaturi de artist inca de la inceputurile sale, si ma refer aici la tobosarul Niger Olsson, cu care Elton John canta inca din 1969.

De dragul romanilor care l-au primit cu atata caldura, Elton  John a renuntat la schema concertului cu pauza de 30 minute, cantand fara intrerupere peste doua ore. Elton John a fost fara fite la Bucuresti, cea mai buna dovada fiind faptul ca a comunicat mereu cu publicul, a acceptat buchetul de flori oferit cadou si a semnat posterul oferit de un fan insistent din fata scenei.

Elton John a venit, a cantat, ne-a fascinat si apoi a plecat sa-i fericeasca si pe prietenii nostri bulgari. Si daca din varii motive nu ati apucat sa mergeti la concertul lui Elton John de la Bucuresti, va dau o veste buna: inregistrarea audio a concertului poate fi achizitionata direct de pe Internet.

Galerie foto concert Elton John la Bucuresti

Foto : Catalin Pavel & Cristi Dragan

Setlist:

1. Funeral for a Friend / Love Lies Bleeding
2. Saturday Night's Alright (For Fighting)
3. Levon Play
4. Madman Across the Water
5. Tiny Dancer
6. Philadelphia Freedom
7. Goodbye Yellow Brick Road
8. Daniel
9. Rocket Man (I Think It's Going to Be a Long, Long Time)
10. I Guess That's Why They Call It the Blues
11. Sacrifice
12. Take Me to the Pilot
13. Something About the Way You Look Tonight
14. Don't Let the Sun Go Down on Me
15. Sorry Seems to Be the Hardest Word
16. Candle in the Wind
17. Sad Songs (Say So Much)
18. Bennie and the Jets
19. The Bitch Is Back
20. I'm Still Standing
21. Crocodile Rock
22. Circle Of Life
23. Your Song

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea