Showbiz

#alte-genuri

Disc de Aur pentru Florin Chilian

Florin Chilian va fi premiat cu Discul de Aur pentru reeditarea albumului " Iubi ( Interfata la realitate)", albumul care s-a vandut in primele 2 luni in 10000 de unitati. Ceremonia va avea loc pe 8 iulie in cafeneaua cafepedia din Bucuresti.

Florin Chilian este unul din reprezentantii unui nou curent in folkul romanesc, curent care nu aduce ceva nou doar prin muzica propriu-zisa, cu mai multe influente rock, ci si prin versurile sale.

Chilian, un artist prea putin promovat

Desi a debutat abia in 2001 cu albumul "Iubi(interfata la realitate)", destul de tarziu dupa cum chiar el spunea, Chilian a reusit sa isi formeze un public special, un public care nu gusta orice fel de muzica. Datorita, sau poate din cauza firii sale directe si nedispuse la compromisuri, Chilian nu a avut parte de o promovare foarte buna, primul sau disc fiind destul de putin cunoscut.

Doua piese de pe acest album au beneficiat de videoclipuri: "Iubi" si "Chiar daca...", insa nu au fost difuzate foarte des de posturile muzicale. Cel de-al doilea album al sau a aparut in 2005 si se cheama " 10 porunci". Piesa "Sa nu minti!- Cantecul avocatului", cunoscuta mai mult ca "Termopane, termopane" multumita refrenului, a avut si un videoclip care de aceasta data i-a adus lui Florin Chilian si notorietate.

In 2008 artistul si-a relansat albumul "Iubi ( Interfata la realitate)", si, odata cu el, a lansat un nou videoclip pentru piesa "Chiar daca".

 

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea