Showbiz

#parc izvor #bucuresti #artista #cantareata #stick and sweet #concert #madonna

Concertul Madonnei le-a reamintit romanilor de lipsa spatiilor pentru concerte

Madonna a cantat in Romania. Despre concertul “reginei pop” se va vorbi probabil multa vreme, dupa ce diva “i-a avut pe romani la picioare”, insa odata cu acest eveniment revine in discutie problema inexistentei in Romania a unui spatiu in care sa se desfasoare concertele marilor cantareti ai lumii.

De cativa ani se zvoneste ca U2 ar veni sa cante in Romania. Insa trupe precum U2 sau AC/DC ocolesc tara noastra pentru ca nu exista spatii care sa poata gasdui spectacole grandioase. Un exemplu care intareste aceasta afirmatie a fost si concertul de aseara al Madonnei, locatia evenimentului, respectiv Parcul Izvor nefiind una potrivita pentru un astfel de eveniment. Spectatorii aflati aseara la concert au fost nevoiti sa suporte norii de praf care se ridica din iarba uscata a parcului de langa Casa Poporului si au trebuit sa se inghesuiasca in spatele unor copaci pentru a incerca macar sa o vada pe diva.

Insa trupe precum U2 spun ca au nevoie de mult mai mult decat estimari posibile de aproape 70.000 de oameni. O astfel de cifra, pe un stadion de exemplu, nu poate fi obtinuta in Romania, decat daca se aduna la un loc stadioanele Steaua, Giulesti si Sportul Studentesc .

Singurul care ar fi putut sa se apropie de o astfel de cerere este stadionul Lia Manoliu , care se afla insa in reconstructie. Nu doar un stadion cu peste 50.000 de locuri lipseste pe malul Dambovitei, ci si o sala de spectacole de 10.000 de locuri, existenta in majoritatea capitalelor europene. Pana atunci, la indemana organizatorilor de concerte ramane Parcul Izvor.

Potrivit Gandul, pana si artistii autohtoni deplang situatia. Loredana Groza de exemplu, spune pentru Gandul ca “situatia de la noi este dezastruoasa. Construirea unor sali noi este ultimul lucru la care se gandesc politicienii, atata vreme cat exista maidane pentru parangheliile politice, ei sunt multumiti“. Un alt cantaret roman, Dan Bittman, isi aminteste ca in planul autoritatilor de la Bucuresti a fost acum cativa ani un proiect pentru o sala noua, destinata spectacolelor. Din pacate insa aceasta sala a ramas doar un proiect.

Madonna - Miles Away

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea