Showbiz

#bucuresti #aerosmith #concert #cronica #rock

Concertul Aerosmith vazut de la Gazon B (FOTO)

Concertul Aerosmith sustinut la Zone Arena din capitala a strans laolalta peste 30000 de admiratori ai “baietilor rai din Boston”. Cum a a fost concertul rockerilor americani va lasam sa aflati chiar de la cititoarea noastra Laura Sinziana Dumitriu, care ne-a trimis cateva ganduri dupa incheierea show-ului.

“Daca mi-ar fi spus cineva in anii zvapaiati ai adolescentei si studentiei, acompaniati de hit-urile Aerosmith, ca va veni o zi in care ii voi vedea pe Steven Tyler & co. in carne si oase as fi zambit condescendent. Si iata ca ieri a venit ziua in care fantezia s-a transformat in realitate.

Concert Aerosmith la Bucuresti
Ma rog, e impropriu spus ca i-am vazut in carne si oase, deoarece din gazon B la Zone Arena era destul de greu sa-i vezi chiar si pe cele 4 ecrane de dimensiuni considerabile. Eu am facut cunostinta in premiera cu acest nou spatiu conceput pentru a gazdui concerte si am suferit o crunta dezamagire. La fata locului n-am regasit nimic din pomposul text de prezentare a Zone Arenei, care promitea o excelenta vedere de ansamblu chiar si de la gazon B, care in teorie s-ar fi aflat mai sus decat gazon A si Golden Circle , compensand astfel distanta mai mare fata de scena.

Din nefericire, asa-zisul “gazon”B este o suprafata acoperita cu zgura, cu denivelari si gropi transformate in baltoace de ploile cazute in ultimele zile. Motiv pentru care spectatorii au migrat de-a lungul concertului dintr-o parte in alta si din fata in spate in cautarea unui loc din care sa poata zari cat de cat ceea ce se intampla pe scena. Acesta a fost singurul lucru care m-a nemultumit la show-ul de ieri, suficient de mult insa cat sa-mi umbreasca o mare parte din bucuria spectacolului.

In rest, popor cat cuprinde, de la domni si doamne cu parul carunt, pana la copilasi de cativa ani, care de care mai mandri in tricourile cu Aerosmith sau dupa caz in vestimentatiile “pink”.

Concert Aeromith la Bucuresti
Ca si la AC/DC, concertul a demarat cu o punctualitate remarcabila. La 19 si un sfert Reamonn si-au facut aparitia pe scena si au intrat direct in paine. Cu un rock melodios si soft, chiar prea soft pentru gustul meu, nemtii au reusit sa creeze o atmosfera placuta, datorata in mare parte si unei foarte bune comunicari cu publicul. Dialogul s-a desfasurat pe-alocuri in limba romana, pe care vocalistul Rea Garvey a deprins-o destul de corect de la sotia lui, respectiv compatrioata noastra. Lumea s-a simtit bine si am auzit refrenele de la “Tonight” si “Supergirl” fredonate de public la unison cu trupa.

Dupa o pauza de aproximativ o ora “baietii rai din Boston” au acaparat scena imensa si atentia miilor de spectatori. Uralele entuziaste s-au declansat de la primele acorduri ale piesei “Love in an Elevator” si n-au mai contenit pana la final. Tinand cont de faptul ca am urmarit aproape intregul concert pe ecrane, nu pot reda cu prea mare exactitate ce s-a petrecut pe scena.

Concert Aerosmith la Bucuresti
Am constatat cu placere ca atat  Steven Tyler, cat si Joe Perry arata surprinzator de bine pentru varsta lor, am remarcat tinutele excentrice si foarte colorate pe care le-a etalat navalnicul vocalist si m-a incantat spectaculosul show de lumini care a inundat scena pe intreg parcursul spectacolului. Nota 10 si pentru sonorizare, care a functionat impecabil, la un numar de decibeli suficient de mare incat sa te faca sa topai in ritmul muzicii si indeajuns de suportabil incat sa nu pleci surd de la concert.

Momentul meu preferat a fost piesa “Pink”, ale carei acorduri au inceput sa rasune pe fundalul unei feerii de lumina roz si pe care Steven a cantat-o purtand un joben intr-o nuanta de cyclam electric. Pe parcursul a doua ore m-am reintalnit cu majoritatea hit-urilor Aerosmith care au facut in timp deliciul a nenumarate generatii de fani: ”Livin’ on the Edge”, ”Crazy”,''Cryin’", ”Eat the Rich”, ”I Don’t Wanna Miss a Thing”, ”Jaded” sau “ Falling in Love (Is So Hard on the Knees)”. Joe Perry a fascinat asistenta cu un excelent solo de chitara, dar si din spatele clapelor si ale unor platane, daca nu m-a inselat pe mine privirea.

Concert Aerosmith la Bucuresti
Publicul a fost cucerit total de prestatia fara cusur a instrumentistilor si de charisma unui Steven Tyler cu pletele in vant si cu inconfundabilul timbru vocal nealterat deloc de trecerea anilor. Cei prezenti au cantat, au strigat, au dansat si au aplaudat pana li s-au inrosit palmele dupa fiecare melodie din setlist. Nici eu nu m-am putut abtine sa sar in sus si sa cant din rarunchi la “Walk This Way”-ul de la bis, amintindu-mi amuzata de haiosul videoclip cu Run DMC care a facut istorie la vremea lui.

Dupa incheierea celor doua ore de magie marca Aerosmith, trupa s-a pierdut in noapte intr-o coloana de masini cu geamuri fumurii, a carei trecere in tromba a fost salutata cu aplauze si ovatii de catre spectatorii aflati la iesire. Si uite asa a mai trecut un concert de mare clasa pe care cei ce l-au vazut nu-l vor uita cu siguranta prea curand. “
 
 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea