Showbiz

#trupa #muzica #rock #coldplay

Coldplay - gratiati de Satriani in procesul de plagiat

Joe Satriani a cedat in procesul de plagiat pe care l-a intentat trupei Coldplay . Artistii au ajuns la o intelegere, anunta BBC.

Trupa Coldplay a fost acuzata de chitaristul american Joe Satriani ca pentru piesa "Viva la Vida" a folosit fragmente din “ If I Could Fly”, o compozitie a artistului, fara acceptul lui.

Joe Satriani nu s-a oprit doar la acuzatii si s-a hotarat sa-i dea si in judecata pe cei de la Coldplay. Acum, dupa aproape un an de la inceperea procesului, avocatii lui Joe au declarat pentru Billboard ca partile au ajuns la o intelegere. Insa au tinut sa precizeze ca deocamdata nu este clar daca aceasta a fost facuta cu conditia ca formatia sa-i plateasca artistului o suma de bani cu titlu reparatoriu.

“Viva La Vida or Death and All His Friends”, albumul trupei Coldplay care include si piesa ce a dus la procesul de plagiat, a fost pozitionata pe locul I in topul celor mai bine vandute discuri la nivel mondial in 2008.

Coldpaly - viva la Vida

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea