Showbiz

#cariera #premiu #tiff #florin piersic #claudia cardinale

Claudia Cardinale si Florin Piersic la TIFF

claudia cardinale si Florin Piersic sunt invitatii de onoare ai celei de-a opta editii a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).

Claudia Cardinale va primi Premiul pentru intreaga cariera oferit unei personalitati din cinematografia europeana, iar Florin Piersic Premiul pentru intreaga cariera. Decernarea distinctiilor va avea loc in cadrul Galei de Inchidere TIFF, pe data de 6 iunie.

Cei doi au debutat in film in acelasi an, in 1958. Cu ocazia editiei TIFF din acest an, Florin Piersic se intoarce in orasul natal, Cluj-Napoca, pe scena Teatrului National "Lucian Blaga". Claudia Cardinale si Florin Piersic vor fi protagonistii unui moment cu totul si cu totul special pe scena Teatrului National din Cluj -Napoca.

Claudia Cardinale planuia in adolescenta sa se faca profesoara. In 1958 debuteaza in Goha, alaturi de Omar Sharif, iar in acelasi an este distribuita in filmul Big Deal on Madonna Street in in regia lui Mario Monicelli. Actrita a mai aparut in filme precum Ghepardul, Rocco si fratii sai, Otto e mezzo , Cartouche sau Once Upon a Time in the West.

Cu o cariera impresionanta atat in teatru, cat si in film si televiziune, Florin Piersic a debutat in film in acelasi an cu Claudia Cardinale - 1958, cu rolul din Ciulinii Baraganului. Piersic a aparut in filme precum De-as fi Harap Alb, Zestrea domnitei Ralu, Haiducii lui Saptecai, Saptamana nebunilor, Drumul oaselor, Trandafirul galben, Colierul de turcoaze, Misterele Bucurestilor sau Masca de argint.
 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea