Showbiz

Cele mai bune filme de la Anim'est 2008 vin la Union

In ultima joi de dinaintea vacantei de sarbatori, Cinema Union si Anim'est le-au pregatit cinefililor bucuresteni un regal de scurtmetraje de animatie provenind din toate colturile lumii, premiate la cea mai recenta editie a celui mai important festival de gen din Romania.

Joi, 18 decembrie, de la ora 20:00 si duminica, 21 decembrie, de la 15:30, iubitorii de animatie vor avea ocazia sa (re)vada cele mai bune dintre filmele care au facut senzatie in acest an la Anim’est.

Nu vor lipsi din acest Best Of socantul Skhizein - regia Jeremy Clapin, castigatorul premiului pentru Cel mai bun scurt metraj; senzationalul clip al dj-ului Gotye - Hearts a Mess - regia Brendan Cook, castigatorul sectiunii de Videoclip & Advertising; fantasticul Oktapodi, castigator al mentiunii speciale pentru film studentesc; Autoportretul Andreei Bogdan - regia Andreea Bogdan si Rares Kovesdi si Marile Sperante - regia Alexei Gubenco, doua dintre produse in acest an in Romania, premiate si ele la Anim’est, dar nici filmul-vedeta al acestei editii, scurt metrajul castigator al trofeului Anim’est, argentinianul El Empleo, regizat de Santiago 'Bou' Grasso.

Anim’est este cel festival de animatie din Romania si singurul care face parte din circuitul festivalurilor internationale de gen, printre partenerii sai numarandu-se festivaluri importante precum Animateka (Slovenia), Animadrid (Spania), Anima (Belgia) sau Festivalul International de Film de Animatie de la Annecy (cel mai important din lume). La cea mai recenta editie a festivalului, 10.000 de spectatori au urmarit proiectiile din Bucuresti, transformand Anim’est in festivalul de film cu cea mai mare audienta din Capitala.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste filmuletul Bad vacation plan, in regia Roxanei Bentu, care a participat la categoria "Scurtmetraje Romanesti"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea