Showbiz

#film romanesc #festival #cealalta irina #premiu #film

"Cealalta Irina" si-a adjudecat Trofeul Anonimul

Pelicula " Cealalta Irina ", in regia lui Andrei Gruzsniczki , a obtinut Trofeul Anonimul de la festivalul international de film independent anonimul care s-a desfasurat la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Pentru prima oara, in acest an, voturile au fost acordate exclusiv de public si premiile au fost date in conformitate cu preferintele acestuia.

Cealalalta Irina are in centru povestea lui Aurel (Andi Vasluianu) si a Irinei Jianu (Simona Popescu), un cuplu ce se muta la Bucuresti pentru un trai mai bun.

Irina obtine un post intr-o companie egipteana, in timp ce Aurel se angajeaza ca bodyguard intr-un mall.

Tanara primeste o oferta de a lucra la Cairo pentru 3 luni cu recompense financiare atractive. Cand se intoarce de acolo, Irina este o persoana total schimbata, mai vesela si plina de viata.

Peste o perioada, aceasta este chemata din nou. In ziua in care Irina ar fi trebuit sa se intoarca, Aurel primeste un telefon de la consulatul roman, care il anunta ca fata s-a sinucis.

Neintelegand nimic si convins fiind ca lucrurile nu stau asa, Aurel porneste in cautarea adevarului.

Pe langa premiul de la Festivalul Anonimul , acest lungmetraj a obtinut si premiul Zilelor Filmului Romanesc la editia de anul acesta al Festivalului International de Film Transilvania.

Trofeul Anonimul valoreaza 3000 euro. Premiul pentru scurtmetraj, in valoare de 1000 de dolari, i-a revenit peliculei Nunta lui Oli, in regia lui Tudor Jurgiu.

Premiul Ovidiu Bose Pastina, tot de 1000 de dolari, a fost acordat filmului Utanc/Shame (Turcia) de Hasan Guduz.

Festivalul International de Film Independent Anonimul a avut loc in perioada 10-16 august 2009, la Sfantu Gheorghe din Delta Dunarii. Potrivit organizatorilor, la aceasta editie au participat circa 3.500 de oameni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea