Showbiz

#vara 2010 #cinema #vedem #filme

Ce filme vedem la cinema in vara 2010

Vara se apropie, iar distribuitorii de filme incep deja sa lanseze in cinematografe cele mai spectaculoase filme ale sezonului estival. Cei de la aceshowbiz.com au intocmit recent un scurt ghid al celor mai asteptate filme ale acestei veri, si, evident, dintre ele nu puteau lipsi productii precum este obez. Lui Shrek nu-i ramane altceva de facut decat sa porneasca propria batalie in incercarea de a-si recupera marea dragoste.
 

inceptionInception

Premiera in Romania: 30 iulie

Cunoscut pentru reinventarea seriei Batman cu Batman Begins si The Dark Knight, regizorul Christopher Nolan nu a stat degeaba in pauza pana la urmatorul film al francizei cu omul liliac si a dezvoltat un proiect personal, Inception, un thriller psihologic , despre care se spune ca este un fel de Bond plasat in lumea virtuala. In Inception insa, Nolan nu are grija numai de partea tehnica, ci si de personaje, pe care le exploreaza mai ales la nivel psihologic pentru a declansa emotii puternice in randul spectatorilor. Si cum distributia de cinci stele a filmului (Ellen Page, Marion Cotillard, Michael Caine, Cillian Murphy, Ken Watanabe) este dirijata de Leonardo DiCaprio, Inception este un must-see pe lista filmelor din aceasta vara.

Alte optiuni: Salt (20 august), Robin Hood (14 mai) sau Toy Story 3 3D (18 iunie).
 

 

S-ar putea sa merite pretul biletului

 

predatorsPredators

Premiera in Romania: 9 iulie

Noul film cu si despre Predators se intoarce la origini cu promisiunea unei povesti intunecate, plina de actiune. In afara celor cateva zeci de creaturi extraterestre, in Predators vom zari si modelul original de predator, folosit prima data in filmul cu Arnold Schwarzenegger din 1987. Produs de cunoscutul regizor mexican Robert Rodriguez, filmul se anunta plin de scene sangeroase in care violenta este ceva obisnuit pentru a va salta nitel adrenalina. Chiar daca este impachetat drept un film de actiune dur, Predators nu are in distributie actori cu fizic impresionant care sa se ia la tranta cu extraterestri, regizorul Nimrod Antal preferand in rolul protagonistului un actor (Adrien Brody) cu o constitutie nu tocmai demna de un action hardcore.



prince of persia Prince of Persia: The Sands of Time

Premiera in Romania: 28 mai

Desi mai toate filmele inspirate de jocuri video au esuat lamentabil in sala de cinema, Jake Gyllenhaal este de parere ca Prince of Persia: The Sands of Time va trece testul pentru ca are un scenariu bun. Hmm, s-o vedem si pe asta. Actorul lauda filmul pentru ca nu este doar un pretext de a ingramadi multe scene complicate de actiune, ci, din contra, fiecare moment de adrenalina este bine inserat in poveste. Se pare totusi ca fanii jocului deja sunt nemultumiti, dupa ce au vazut din trailer ca stilul de lupta care a facut celebru jocul video, nu este transpus in film. Jake Gyllenhaal si-a dat insa toata silinta pentru a-l interpreta pe printul Dastan, invantand stiluri de lupta cu sau fara arme si chiar antrenandu-se la parkour, un sport urban in care practicantii se folosesc doar de propriul corp pentru a depasi diverse obstacole (cladiri, ziduri inalte, scari, balustrade, etc).



ateamThe A-Team

Premiera in Romania: 25 iunie

Regizorul Joe Carnahan s-a incumetat sa adapteze celebrul serial TV din anii ’80 intr-un lungmetraj, dar dupa cum el insusi marturiseste, lungmetrajul The A-Team nu este fidel intamplarilor din serial. Totusi, si din trailer se poate vedea ca The A-Team scoate in fata actori celebri (Liam Neeson, Bradley Cooper, Jessica Biel) si foarte multe scene de actiune, lupte, explozii, nelipsitele impuscaturi si o oarecare doza de umor specific acestui gen de filme.

Alte optiuni: The Last Airbender (6 august), Knight & Day (23 iulie), The Adjustment Bureau (20 august).



 

De vazut ca sa omori timpul

 

eclipse The Twilight Saga: Eclipse

Premiera in Romania: 2 iulie

David Slade preia carma lui Eclipse si zice el ca cel de-al treilea film al seriei Twilight va fi mai intunecat decat precedentele. Dar probabil ca nu va fi mai bun. Din nou in centrul actiunii se afla muritoarea adolescenta Bella care nu stie catre cine sa-si directioneze rascolirile hormonale, adica sentimentele profunde, fiind indragostita atat de vampirul vesnic stralucitor, Edward, cat si de varcolacul incredibil de musculos, Jacob. Nu stiu daca in afara de twihards, adica fanii inraiti a tot ceea ce inseamna Twilight, vor fi si alti cinefili manati de o dorinta extrema si nestavilita de a arunca 30 lei pentru a vedea o poveste mai plictisitoare decat urmarirea unui joc de bridge intre octogenari.



satc2Sex and the City 2

Premiera in Romania: 4 iunie

Sperand sa calce pe urmele succesului comercial al filmului din 2008, Sex and the City 2 nu pare sa aduca nimic nou, nici din trailer, nici din sinopsis. Cele patru prietene se lovesc de probleme domestice si, pe deasupra, trebuie sa faca fata si crizei financiare, desi parca nu s-ar zice ca sunt stramtorate la buzunare cand afiseaza hainele de designer si pleaca intr-o luxoasa vacanta in Abu Dhabi. Pe langa peisajele desertice, spectatoarele, caci acesta este publicul tinta al sequelului Sex and the City, vor mai observa prezentele meteorice ale unor staruri precum Penelope Cruz sau Miley Cyrus, in timp ce barbatii (putinele victime masculine tarate la un asemenea film) vor casca des si isi vor face planuri de mers la pescuit.

expendables The Expendables

Premiera in Romania: 20 august

Sylvester Stallone revine in fata si in spatele camerei cu ceea ce se vrea a fi cel mai bun film de actiune al anilor ’80, doar ca apare 20 de ani mai tarziu. Povestea este tipica: un grup de mercenari (alcatuit din Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren si alti cativa actionmani vestejiti) este parasutat undeva prin America de Sud pentru a rasturna un regim dictatorial, cum altfel?! Daca multitudinea de eroi de actiune, in frunte cu Sylvester Stallone, nu va convinge sa mergeti la cinema sa vedeti The Expendables, atunci poate va veti lasa pacaliti de scurtele aparitii in film ale lui Bruce Willis si Arnold Schwarzenegger in roluri de baieti rai.



Alte optiuni: The Sorcerer’s Apprentice (30 iulie), Get Him to the Greek (23 iulie).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea